cunoaste zonele erogene

Zonele erogene sunt acele parti ale corpului uman care nu se limiteaza la organele genitale si care stimulate pot produce senzatii erotice si orgasme multiple.

  La femeie, unde senzualitatea este putin dispersata, pielea in totalitatea sa raspunde mai mult sau mai putin la excitatiile erotice in functie de zona. La barbat senzualitatea este mai bine centrata in jurul organelor genitale.

  Penisul si indeosebi glandul este zona cea mai sensibila excitatiilor tactile exteroceptive. Fata interna a glandului este foarte sensibila la atingere, in schimb coroana glandului este sensibila la excitatia prin frecare. Fata dorsala a penisului este mai putin sensibila decat cea ventrala. Scrotul este la fel, mai putin sensibil la excitatiile sexuale.

  Clitorisul este organul erectil omolog la femeie. Capusonul clitoridian este foarte sensibil la atingeri blande si la presiune ritmica moderata. Excitatia directa manuala a clitorisului, daca este intensa, brutala sau prelungita, se poate transforma intr-o senzatie dezagreabila pentru femeie. Este de preferat excitarea directa si de durata a clitorisului prin intermediul excitarii muntelui lui Venus si a pozitiilor coitale, care majoritatea determina acest tip de excitatie.

  Labiile mici si anume partile lor inferioare sunt foarte sensibile la excitatiile erotice.

  Vestibulul vaginal reprezinta o zona sensibila, indeosebi in jurul uretrei si la intrarea in vagin.

  Peretii vaginului nu poseda decat o slaba sensibilitate la presiune. Senzualitatea data de intromisiunea membrului este amplificata de excitatia psihica, de presiunea exercitata pe muschiul constrictor al vaginului si de excitatiile date de intrarea in vagin si a labiilor mici si mari. Tentativele de excitatie a peretilor vaginali, nu sunt recomandate.

  Punctul G este deosebit de sensibil la presiune dar despre asta vom discuta intr-un articol distinct.

  Colul uterin nu este sensibil la presiune sau contact. Femeile la atingerea colului, in timpul actului sexual, ca urmare a intromisiunilor profunde, resimt o excitatie, dar aceasta este data de socul repercutat asupra peritoneului. Uneori, atingere colului uterin prin intromisiune profunda ii poate da femeiii o senzatie neplacuta dureroasa.

  Labiile mari,, in afara de faptul ca prelungesc canalul vaginal si determina o oarecare presiune pe penis, sunt putin excitabile.

  Zona tegumentara perineala, situata intre vagin sau radacina penisului si anus, este sensibila la atingere si presiune.

  Glandele mamare la femeie, indeosebi mameloanele, reprezinta o zona erogena foarte sensibila. Excitatia mameloanelor este transmisa uterului, vaginului si organelor genitale externe. Zona glandelor mamare nedezvoltate la barbat este foarte putin sensibila in comparatie cu cea a femeii.

  Si alte zone ca, buzele, limba si interiorul cavitatii bucale, ofera senzatii erotice intense, in timpul sarutului sau a sexului oral. Fetele interioare ale coapselor si plicile inghinale sunt foarte sensibile la excitatiile sexuale.

  Unele persoane de sex feminin sau masculin prezinta zone sensibile excitabile cum ar fi: ochii, urechile, gatul, ombilicul, abdomenul, regiunea inghinala sau chiar mangaierea perilor capului, pot determina senzatii erotice, indeosebi daca exista un teren psihic adecvat.

 

Xtoys.ro