Sexshop - cum sa cureti jucariile sexualeChiar daca nu il faci cu un partener, sexul in conditii de siguranta, este sex inteligent. De aceea este bine sa stii cum sa ai grija in mod corespunzator si cum sa iti cureti vibratorul sau oricare alta jucarie sexuala pe care o utilizezi. Deoarece, pana la urma, orice cu care petreci mult timp intim si aproape de corpul tau ar trebui sa fie probabil foarte curat, nu?

 

Jucariile sexuale, respectiv vibratoarele, dildo-urile si but plug-urile reprezinta o modalitate foarte buna de a explora sexualitatea ta, fie singur, fie cu un partener. Dar daca sunt curatate sau depozitate necorespunzator, acestea pot sa dezvolte cu usurinta bacterii, iar daca le utilizezi singur sau in comun ele pot constitui transmitatori de boli. Din fericire acestea nu sunt atat de dificil de curatat si pastrat in conditii de siguranta.

 

Deoarece sunt disponibile substante speciale de curatare care vor dezinfecta cele mai multe materiale din care sunt confectionate, nu ai nevoie de ceva prea fantezist. Aproape toate jucariile sexuale (cele realizate din otel inoxidabil, sticla si silicon), fie ca sunt poroase sau nu, se pot curata si dezinfecta in mod adecvat si eficient in mod repetat cu apa calda si sapun. Dar asigura-te ca utilizezi un sapun cu parfum delicat pentru a evita orice potentiala iritatie. Iar daca utilizezi o jucarie sexuala electrica sau care functioneaza cu baterii, nu introduce in apa aceste surse de energie pentru a nu anula functionarea acestora, cum ar fi vibratoarele rabbit sau ou-glont.

 

In cazul jucariilor confectionate din sticla, Pyrex sau otel inoxidabil chiar (care nu functioneaza cu baterii sau au componente electrice) poti, de asemenea, sa le fierbi pentru o scurta perioada de timp, sau, mai confortabil, le poti chiar spala in masina de spalat vase. Jucariile sexuale din piele sau piele ecologica, precum si cele din materiale plastice dure pot fi dezinfectate in conditii de siguranta cu alcool izopropilic.

 

Sexshop - Dezinfectanti pentru jucarii eroticeEste important sa se stie ca unele jucarii nu pot fi 100% igienizate. De exemplu jucariile sexuale realizate din material jelly cauciucat contin adesea plastifianti, cum ar fi ftalatii, fapt care le confera o suprafata poroasa lasand loc bacteriilor sa se dezvolte. De aceea normele europene actuale impun ca aceste jucarii sa fie libere de ftalati. Totusi daca detiii astfel de jucarii acasa este indicat a se utiliza prezervativul cand te joci cu ele. Poate parea ciudat la inceput, dar un strat suplimentar de material te poate proteja de contactul fie cu un material posibil iritant, fie de o infectie. De aceea este bine a sti din ce material este facuta jucaria ta erotica pe care o utilizezi.

 

Foarte important pentru conservarea jucariilor tale preferate si mentinerea lor cat mai curate si mai departe de bacterii este si modul in care sunt depozitate. Un prim sfat pentru jucariile ce functioneaza cu baterii este ca atunci cand le depozitezi sa scoti bateriile din ele. Acest fapt va face ca durata de viata a bateriilor sa creasca, sa nu curga in aparat si nu in ultimul rand va face ca jucaria sa fie mai usor de curatat. Un alt sfat este ca inainte de a le depozita in sertar, dulap, caseta, sa le cureti. Iar locul lor sa fie mereu acelasi pentru a evita contactul cu o posibila noua sursa de contaminare. Asigura-te ca inainte de depozitare jucariile sunt complet uscate pentru a evita formarea de mucegai sau a crea un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor. Pastreaz jucariile intr-un loc racoros (nu rece), la intuneric pentru a nu fi expuse la lumina soarelui sau la caldura excesiva care poate cauza topirea, deformarea sau modificari ale culorii produsului; astfel vor avea viata mai lunga pentru placerea ta.

 

Urmand aceste sfaturi de curatare si ingrijire, atat vibratorul tau sau oricare alta jucarie, cat si tu vei fi protejat de infectii incomode, iar jucariile erotice vor avea viata mai lunga.