dependenta de sexDependența de sex mai este denumită și hipersexualitate, ea se manifestă ca orice obsesie, dar în contextul sexual, printr-o hiperexcitabilitate si printr-un libido crescut la valori neobişnuite, printr-o atenţie crescută pentru actele sexuale şi stimularea sexuală.

 

Rory Reid, un cercetător în domeniul psihiatriei de la Semel Institute of Neuroscience and Human Behavior de la UCLA (University of California, Los Angeles), SUA, a condus un studiu care a implicat o echipă de cercetători alcătuita din psihiatri, psihologi, sociologi şi asistenţi sociali.

Ei au încercat să afle mai multe despre dependenţa de sex și problemele pe care aceasta le provoacă unui număr mare de persoane (cîteva procente din populația americană de ambele sexe, deși se estimează că numărul femeilor este aproximativ jumătate din cel al bărbaților).

Concluzia lor este că dependenţa de sex intră în aceeaşi categorie de obsesii ca cele ce privesc jocurile de noroc sau cumărăturile compulsive. Adică oamenii sînt obligați să-și urmeze obsesia pînă la capăt, oriunde îi duce aceasta.

Mai mult: în cazul hipersexualității este activată aceeaşi regiune din creier care e activată cînd consumi droguri sau alcool, motiv pentru care afecțiunea a fost inclusă recent în categoria problemelor mentale.

 

Simptomele hipersexualităţii sînt următoarele:

Te gîndeşti în permanenţă la sex, avînd mereu fantezii sexuale şi căutînd imagini pornografice (filme sau imagini).

Comportamentul sexual îţi aduce numeroase probleme la muncă şi în relațiile cu oamenii din jur.

Faci sex doar pentru a uita anumite evenimente marcante din trecut, doar ca să umpli un anume gol sau pentru a scăpa de anxietate, stres sau depresie.

Cauți să faci sex cît mai des cu cît mai mulți oameni, (practic nu contează cu cine, ci doar să întreții raporturi sexuale) și te masturbezi constant atunci cînd nu ai un partener. Vînezi mereu un partener nou, dispus să-ți satisfacă apetitul sexual.

Majoritatea persoanelor dependente de sex nu știu (practic, pentru că probabil cunosc definția din dicționar) ce este fidelitatea sau stabilitatea într-o relaţie.

Foarte mulți dependenți de sex sînt incapabili să stabilească și să mențină apropierea emoțională de partener, chiar dacă sunt căsătoriti sau au o relaţie de durată.

 

Xtoys.ro

 

xtoys.ro