ce_nu_stiai_despre_prezervative_blog.xtoys.roÎn momentul de față prezervativele sînt cele mai eficiente metode de contracepție – te scapă de sarcinile nedorite și de bolile cu transmitere sexuală. Cu condiția să fie folosite corect și să nu se rupă în timpul actului sexual. Așa că stai prin preajmă și fii atent pentru a afla ce nu știai despre prezervative pentru a fi capabil să le alegi și să le folosești corect.

Cele mai bune prezervative sînt cele din latex, lubrifiate, de preferabil dotate cu texturi speciale care sporesc plăcerea pentru că sînt rezistente și nu lasă sperma și bacteriile să treacă. Fii atent la cele cu arome sau cu spermicide pentru că au tendința de a irita vaginul și favorizează apariția unei serii de infecții genitale și urinare.

Exista si prezervative “extra”, dintr-un latex special, care sînt de calitate superioară și sînt mai durabile.

Oamenii alergici la latex pot alege prezervativele din poliuretan, care sînt mai subțiri, sau pe cele din fibre animale (acestea au un dezavantaj major: nu oferă protecție împotriva bolilor venerice).

Prezervativele cu spermicide oferă o protecție mai mare în ceea ce privește sarcina, chiar și atunci cînd în care se rup pentru că substanța activă distruge spermatozoizii.

Dar studiile recente au arătat că ele nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală, iar mai multe femei s-au plîns de iritații din cauza substanțelor din spermicide.

 

Știai că prezervativele cu arome pot să le facă probleme femeilor?

 

Nu toate femeile suportă orice tip de prezervativ, de aceea sînt recomandate doar cele foarte fine, fără prea multe arome, dar mai ales fără zahăr (unele arome sînt îmbunătățite cu ajutorul zahărului) pentru că acesta este practic hrană pentru bacterii și poate schimba ph-ul vaginului făcînd loc infecțiilor.

 

Greşeli care pot duce la o sarcină nedorită

 

Aerul care se acumulează în interiorul prezervativului poate duce la ruperea acestuia. Pentru a elimina aerul presează rezervorul cu degetele după ce ai scos prezervativul din ambalaj – astfel va rămîne suficient loc în care se va strînge sperma ejaculată fără să iasă și fără a-l rupe.

 

Prezervativul se pune numai dacă penisul este ferm, în erecție, pentru a nu aluneca. Dacă alunecă în timpul actului sexual și ejaculezi în interiorul partenerei ți l-ai pus degeaba. După ejaculare bărbatul trebuie să se retragă imediat, înainte de a-și pierde erecția, din același motiv de alunecare de pe organul sexual.

Mai mult: prezervativul trebuie ținut ferm cu mîna la baza penisului pentru a nu rămîne în interiorul vaginului și pentru a evita eventuala scurgere a spermei.

Asigură-te că prezervativul este cu partea rulată spre exterior. Dacă ai greșit și l-ai pus cu partea rulată spre interior scoate-l și folosește altul.

Majoritatea prezervativelor expiră în maxim 3-5 ani, așa că fii atent la data de valabilitate de pe cutie – nu folosi niciodată un prezervativ vechi, uitat de mult timp în buzunar.

Există prezervative standard și prezervative mai mari decît media (diametru mai mare pentru volum de sînge mai mare). Atunci cînd alegi prezervativul corect alege-ți unul potrivit dimensiunii penisului tău pentru a nu aluneca de pe el.

 

Xtoys.ro