ce este bdsmForma cea mai de bază a BDSM (adică acronimul de la Bondage & Discipline/ Dominance & Submission/ Sado-Masochism – legare și disciplină / dominare și supunere / sadomasochism) are legătură cu toate actele erotice și sexuale în care îți domini partenerul sau renunți la control. Chiar daca uneori BDSM-ul a dobîndit o reputație proastă, principiile de bază pot fi foarte eliberatoare, iar cu cît îl practici mai mult cu atît mai mult îți stîrnește apetitul într-un mod în care nu-l credeai posibil înainte.

Atunci cînd femeia sau barbatul preia controlul absolut a activității sexuale, într-un mod în care partenerul/a nu are nici un cuvînt de zis, încrederea în sine poate crește. În timpul ăsta ea sau el  este ”deasupra”, primind tot ce are de oferit partenerul, nu doar psihologic ci și fizic, ceea ce se încadrează în dinamica standard a majorității cuplurilor.

Cheia succesului este să ai o minte deschisă din punct al sexualității, dar cu multă atenție: ceea ce-i face rău partenerului sau ție nu este tocmai bine. Cu toate aceastea, se recomandă explorarea cît mai detaliată a sexualității umane și stabilirea de comun acord a modului în care acest lucru poate fi benefic pentru relația dintre voi.

BDSM-ul vă dă o șansă de a explora aspecte psiho-sexuale diferite ale personalităților voastre, este o șansă de a reinventa dinamica obișnuită a cuplului și de a ”sparge” rutina.

Nu e deloc greu să faceți rost de toate uneltele si accesoriile necesare pentru BDSM. Este însă nevoie să preiei inițiativa, să vorbești cu partenerul / partenera despre asta și să îl / o convingi să faceți așa ceva.