ce tipuri de barbati refuza relatiile serioaseMulte femei susţin (într-o formă sau alta) că bărbaţii e porci, că preferă să se distreze, să facă sex şi consideră că nu sînt în stare de o relaţie serioasă care implică exclusivitate şi de ce nu?, viaţa în doi, ca şi cuplu. Nu toţi sînt aşa, dar mulţi se încadrează foarte bine în această categorie, iar motivele acestui comportament sînt destul de diverse:

Băiatul mamei sînt acei ”copii mari” care trăiesc încă cu părinţii sau sub influenţa directă a acestora chiar şi la vîrste destul de înaintate (35-40 de ani). Mulţi dintre ei sînt imaturi, mamele îi învîrt pe după degete, iar lor le convine acest lucru.

Le lipseşte exact maturitatea de a trăi pe cont propriu, de a fi stăpîni pe viaţa lor, de a se implica într-o relaţie de durată cu o femeie şi de a fi fericiţi cu ea.

Oarecum similar cu acesta este bărbatul sărac, cel care de-abia îşi permite să scoată o femeie la cină în oraş, îi este aproape imposibil să aibă o vacanţă cu ea în afara oraşului, cu atît mai puţin să întreţină o familie.

Omul ăsta pune mare preţ pe bani tocmai pentru că nu îi are, îi este foarte greu să-şi ia un angajament faţă de o femeie, şi nu se va aşeza la casa lui decît atunci cînd va considera că are suficienţi bani să se întreţină pe el şi pe cei din jurul lui. Sînt situaţii în care acest lucru nu se întîmplă niciodată, oricît de bine intenţionaţi ar fi.

Opusul lui este bărbatul care nu a realizat destul – adică omul care este mereu în acţiune, căutînd să realizeze mereu altceva, indiferent cît de multe reuşite şi eşecuri are deja la activ. Este genul de om care nu se poate relaxa suficient de mult pentru a petrece ceva timp cu iubita lui pe motiv că are mereu de făcut cîte ceva, nişte obiective sau proiecte de îndeplinit.

Ceva similar este dependentul de muncă, adică omul care este tot timpul ataşat unui laptop sau unui dispozitiv mobil (tabletă sau smartphone) pe motiv că mai are de făcut rapoarte, mai are de trimis mesaje colegilor, şefilor sau clienţilor. Omul ce are mereu de terminat ”chestii”, chiar şi în zilele libere sau în concediu.

Dependentul de sex (da, există şi bărbaţi care suferă de aşa ceva, în sensul clasic al afecţiunii) este echivalentul masculin al unei nimfomane şi îşi asumă angajamentul faţă de o singură femeie doar pentru a avea parte de cît mai mult sex şi cît mai des. Dacă partenera actuală nu este disponibilă (iar motivele sînt foarte diverse) atunci îşi caută imediat una nouă care să-l satisfacă.

Narcisistul este uşor de recunoscut: vorbeşte foarte des (aproape tot timpul) despre el, despre slujba şi proiectele lui, despre maşina, calculatorul şi smartphone-ul lui, arată mai bine decît media şi se laudă cu asta. De cele mai multe ori narcisistul refuză angajamentul unei relaţii de lungă durată cu o femeie pentru că e deja angajat într-o relaţie cu el însuşi.

Rănitul în dragoste a suferit deja mai prea mult în relaţiile anterioare şi acum ”suflă şi-n iaurt”, fiindu-i foarte greu să se mai apropie de o femeie şi de a-i accepta compania în modul necesar relaţiilor de lungă durată.