tehnici pentru prelungirea partidelor de sex, control ejaculareStudiile ultimilor ani susţin că o partidă de sex durează de obicei între 5 şi 10 minute, iar bărbaţii rezistă în medie două minute din momentul penetrării pînă ejaculează. Aşa cum este de aşteptat, majoritatea bărbaţilor sînt nemulţumiţi de aceste performanţe. Sugestiile de mai jos sînt adresate lor.

Exersează controlul ejaculării

Masturbarea nu este ceva ruşinos, oricît de mult încearcă unii să te convingă de asta. Are beneficii pentru sănătatea sexuală şi ajută la îmbunătăţirea capacităţii reproductive (se elimină sperma ”veche” şi se stimulează producţia de spermă proaspătă).

Însă este important să-i dai un anume scop: eliminarea energiei sexuale suplimentare, învăţarea controlului ejaculării, cunoaşterea propriilor limite, etc. Depinde de ceea ce te satisface şi ce îţi este la îndemînă pe moment.

Pentru a exersa controlul ejaculării e bine să te masturbezi pînă cînd simţi că urmează eliminarea spermei şi apoi să te opreşti înainte de asta. Fă o pauză scurtă şi apoi reia operaţiunea. Continuă pînă cînd stăpîneşti la perfecţie tehnica.

Fă exerciţii de tip Kegel

Ele te ajută să-ţi întăreşti muşchii responsabili de controlul ejaculării. Cînd ajuţi să te obişnuieşti cu controlul acestor muşchi vei avea ocazia să aplici acel control şi în timpul sexului.

Evaluează fazele actului sexual

Da, există mai multe faze într-o partidă de sex, şi este importantă să le cunoşti şi să ajungi să le identifici pentru a nu le parcurge prea repede. De asemenea, acordă o notă de la 1 la 10 excitării tale în cadrul acestor faze şi încearcă să rămîi undeva pe la 7.

Aplică presiune pe penis

Dacă eşti prea excitat şi simţi că, totuşi, eşti pe cale să termini mai repede decît ţi-ai dori, aplică presiune cu degetele la rădăcina penisului – ea va opri pentru cîteva momente ejacularea. Inelele pentru penis pe care ţi le oferim, aplicate pe un penis aflat în erecţie, fac acest lucru automat – îţi întăresc erecţia şi îţi întîrzie ejacularea.

Insistă mai mult la intrarea în vagin

Atunci cînd eşti aproape de ejaculare şi vrei să o întîrzii presează cu penisul clitorisul partenerei, insistă mai mult cu penetrarea la intrarea în vagin, încearcă să faci mişcări nu foarte ample.

De asemenea, caută să te concentrezi cît mai mult la plăcerea partenerei, lăsînd propria plăcere pe locul doi – nu doar întîrzii ejacularea, dar vei avea o parteneră mult mai interesată de activitatea sexuală şi vei avea mai multe şanse să o faci din nou. De exemplu, poţi să o laşi pe ea să preia conducerea şi să stea deasupra.

Efectul este clar: penisul este mai puţin stimulat decît în alte poziţii. Dacă ea se mişcă ceva mai încet la început vei vedea că rezişti mai mult.

Face-ţi-o din nou

După o scurtă pauză (un sfert sau o jumătate de oră) faceţi sex din nou. Vei vedea că vei rezista mai mult înainte de a ejacula.