diferenta dintre o aventura si sexul intr-o relatieDacă nu ai făcut pînă acum sex de ocazie si nu ai avut parte de o aventura sexuala, atunci ar trebui să o faci cel puţin o dată: atunci cînd întîlneşti un potenţial partener care este suficient de atractiv(ă) şi de interesant(ă) pentru a face sex cu el / ea, iar dacă acea persoană este la rîndul ei interesată de tine nu ezita să treceţi la acţiune. Face parte din educaţia sexuală care ar trebui să fie învăţată de fiecare om.

Mai mult: experienţa respectivă îţi va arăta destul de bine că sexul într-o relaţie de durată este mult mai plăcut decît unul de ocazie.

Iată cîteva motive în acest sens.

Partenerul tău te cunoaşte

La fel de bine precum îl / o cunoşti şi tu, ştie ce-ţi place şi cum reacţionezi în anumite momente, de plăcere şi de interes. Dar asta se obţine doar după un anumit timp petrecut împreună, după ce ajungeţi să vă exploraţi reciproc şi în timpul şi cu ajutorul activităţilor sexuale.

În timp ce partenerul de ocazie acţionează de foarte multe ori la nimereală, în funcţie de ceea ce cunoaşte (şi care s-ar putea să nu se potrivească) şi ceea ce simte (iar uneori se poate înşela).

Cunoaşterea reciproca poate duce la două lucruri: mai puţine inhibiţii şi orgasme mai intense / mai rapide / mai lungi.

Intimitatea şi cunoaşterea reciprocă duce la o stimulare mai bună a partenerului, la explorarea unor poziţii noi şi a unor practici sexuale diferite de experienţele anterioare. Unele vor eşua (foarte probabil), dar pe ansamblu aceste exerciţii cresc şansele amîndurora de a ajunge la orgasm şi de a obţine experienţe memorabile.

Lucru care se obţine ceva mai rar în cazul unor experienţe sexuale ocazionale.

Puteţi rîde împreună de micile incidente şi să vă luaţi în braţe după aceea

Ştii acele mici incidente prin care aţi trecut împreună într-o ocazie sau alta, cînd aţi făcut sex într-un loc necunoscut sau aţi încercat o poziţie nouă? Fie că e vorba de mici zgomote sau scăparea accidentală a gazelor, fie de amuzamentul poziţiei în care aţi ajuns, etc. Lista poate continua la nesfîrşit, e vorba de toate acele mici chestii pe care le poţi împărtăşi oricînd cu cineva de încredere, cineva intim, dar care devin jenante în momentul în care le împărtăşeşti / le trăieşti cu cineva de-abia cunoscut.

Cineva pe care cu greu l-ai lua în braţe şi ai sta aşa o perioadă, goi unul alături de celălalt, după ce tot ce s-a întîmplat.