sexul anal pentru incepatoriDacă odinioară sexul anal era ceva tabu şi încă mai este pentru unii, el a ajuns să fie tot mai des de folosit atît de cuplurile heterosexuale cît şi de cele homosexuale. Poate genera orgasme de neuitat din cauza multiplelor terminaţii nervoase din rect, în special în jurul sfincterului, care pot fi stimulate avînd ca rezultat plăcere.

Există cîteva reguli care ar trebui urmate pentru ca sexul anal să fie cît mai plăcut, mai comfortabil şi mai sigur.

Nu vă zgîrciţi la lubrifiant, folosiţi-l din plin

Anusul nu se lubrifiază singur, ca vaginul, de aceea trebuie să folosiţi un lubrifiant anal pe bază de apă sau de silicon în timpul sexului sau al masturbării (cu vibratoarele şi jucariile sexuale anale). Masturbarea anală şi sexul anal fără lubrifiant sînt contraindicate pentru că se pot produce rupturi ale ţesuturilor, ceea ce necesită un drum de urgenţă la spital.

Eventual, dacă nu aveţi la îndemînă lubrifianţi, puteţi folosi spray-uri care desensibilizează anusul – funcţionează cu condiţia să nu fie forţată nota pentru că durerile vor apare după ce se dezmorţeşte zona.

Învăţaţi să vă relaxaţi

Relaxarea este una dintre condiţiile unui sex anal reuşit. Dacă nu o faceţi există riscul unei experienţe incomfortabile sau chiar dureroase. Pentru a învăţa să vă relaxaţi aşa cum se cuvine primele experienţe de sex anal sau masturbare trebuie să fie cu obiecte de dimensiuni mici (fie că e vorba de jucăriile sexuale anale, fie că e vorba de degete).

În timp, după ce vă obişnuiţi cu penetrarea, puteţi mări dimensiunea jucăriilor sau puteţi incerca penetrarea cu penisul.

Folosiţi jucăriile erotice anale

Mai devreme sau mai tîrziu majoritatea ajung să folosească jucării erotice. Cînd vine vorba de penetrarea anală este indicat să le folosiţi pe cele concepute special pentru anus. Motivul este cît se poate de simplu: jucăriile anale au o bază lată sau un inel pentru extragere pentru a nu le pierde în interiorul corpului (aşa cum se poate întîmpla cu jucăriile vaginale)… Adică sînt concepute astfel încît să nu fiţi nevoiţi să le introduceţi în întregime în anus.

Păstraţi anusul şi jucăriile erotice curate

Nu este nevoie să subliniem nevoia de a vă păstra un anus curat. Este una dintre căile principale de evacuare a deşeurilor şi se pot acumula tot felul de mizerii, bacterii şi microbi. Tocmai de aceea trebuie folosite apa caldă şi săpunul înainte şi după folosirea jucăriilor erotice pentru masturbare (sau a soluţiilor speciale create pentru dezinfectare), înainte şi după sexul anal.

Este indicată folosirea unui prezervativ atît la masturbare cît şi la sex.

Există de asemenea o mulţime de irigatoare (pompe special create pentru spălarea anului şi a unei bucăţi din intestinul gros) pe care le puteţi folosi pentru curăţenia interioară.

Nu uitaţi de preludiu, este esenţial

Preludiul este întotdeauna foarte important, indiferent de ce fel de sex ajungeţi să faceţi. Pe lîngă excitarea şi umezirea vaginului, absolut necesare atunci cînd faceţi sex vaginal, efectele asupra corpului ca întreg sînt de asemenea foarte importante: preludiul duce la relaxarea muşchilor şi, implicit, a anusului.

Nu vă grăbiţi

Anusul este construit astfel încît să uşureze tranzitarea deşeurilor într-o singură direcţie. De aceea este mai uşor de ieşit din el decît să introduci obiecte în corp pe acea cale. Este indicat ca la penetrare să înaintaţi încet, cu multă răbdare şi atenţie, astfel încît să vă opriţi imediat dacă durerea este prea mare.