sexshop-poppers-pt-blog

Considerate medicamente ale cluburilor, Poppers iti creeaza in timp foarte scurt de la inhalare un sentiment de excitare sporit, dezinhibare, relaxare si intensitate crescuta in timpul actului sexual sporind astfel experientele erotice.

Poppers este un termen argotic care desemneaza o clasa de produse chimice numite nitriti alchil si care sunt inhalate in scopuri de agrement, mai ales ca afrodisiace. Efectele sunt instantanee (aproximativ 15 secunde) si de scurta durata (de obicei nu mai mult de doua pana la cinci minute), dar intense.  Aceste efecte sunt cauzate de o creștere bruscă a volumului de sange in inima si creier.

Efectele care le creeaza sunt: stare de confuzie, ameteala, caldura, unii utilizatori pot avea impresia de incetinire a timpului. Prin inhalarea produsului, datorita nitritilor care il contin, relaxeaza musculatura neteda care inconjoara vasele de sange. In consecinta acestea se vor dilata ducand la o scadere a tensiunii arteriale. Muschii relaxati au nevoie de mai mult sange, astfel ca inima bate mai repede pentru a compensa acest deficit. In consecinta un val de oxigen va invada creierul si formeaza senzațiile asociate cu poppers, cum ar fi: relaxare, inrosire si caldura in fata si in piept, o senzatie de ameteala, un sentiment sporit de nevoie de atingere, un sentiment de excitare crescut si intensitate sporita in timpul actului sexual. Datorita acestui fapt sunt considerate medicamente ale cluburilor deoarece imbunatatesc experientele sexuale.

Popularitatea lor a fost la inceput mai mare in randul homosexualilor deoarece crea o intensitate sexuala sporita, pentru unii o reducere a inhibitiilor in timpul actului sexual si relaxare a musculaturii sfincterului (care poate facilita sexul anal), dar in prezent este foarte utilizat si apreciat si de catre heterosexuali.

Poppers sunt vandute in sticle mici, ca „deodorant de camera” sau ca produs „de curatat pielea”.  Ele sunt o forma de nitrit lichid (cum ar fi amil-nitrit, izobutil nitrit, butil nitrit), care produce fum. Utilizatorul, adulmecă fumul, creandu-si o senzatie de plutire în aproximativ cincisprezece secunde.

Manualul Merck de diagnostic si tratament raportează că există putine dovezi de risc semnificativ asociat cu inhalarea de nitriti alchil. Un studiu efectuat sub supraveghere guvernamentala in Marea Britanie a aratat ca Poppers are mai putine reactii adverse asupra persoanelor sau a societatii in comparatie cu alte medicamente de recreere, inclusiv alcool si tutun.