masturbarea mai buna decat sexul

Aparent, dacă ar fi să te iei după ce spun unii masturbarea este practicată de persoanele singure, fără partener, mai ales bărbații, dar nici femeile nu sînt excluse de la această practică. Dar nu e tocmai așa: și cuplurile se masturbează, fie separat, fiecare singuri, fie în timpul actului sexual, folosindu-se de jucăriile erotice din gama largă existentă pe piață. Da, într-adevăr, masturbarea nu trebuie să fie o activitate practicată doar singur, cînd îți lipsește un partener sexual – există numeroase motive și chiar și mai multe momente în care poți să o faci în timpul unei relații: nu doar că afli mai multe despre cum reacționează propriul corp, dar îți ajuți și partenerul sau partenera să facă acest lucru.

Mai mult: există momente în care masturbarea este mai eficientă decît sexul în autosatisfacere și atingerea orgasmului.

În timpul masturbării poți să experimentezi cu tot felul de jucării sexuale fără să te gîndești la ce spune sau ce face partenerul / partenera, la pozițiile voastre și la cantitatea de efort fizic din timpul actului sexual – mai ales în cazul bărbaților: uneori aceștia sînt reticenți la jucăriile erotice, neluîndu-le în considerare prea tare. Însă acestea nu oferă doar plăcere, ci și o diversificare a vieții sexuale, mai ales că unele jucării sexuale le puteți folosi împreună – iar dacă ai deja experiență în folosirea lor cu atît mai bine.

Cînd partenerul / partenera nu se simte bine – fie este bolnav, obosit sau stresat, fie este la ciclu, fie pur și simplu are prea multe treburi și gînduri în cap ca să mai aibă chef de sex. Ocazional se întîmplă și așa ceva, motiv pentru care masturbarea este o soluție la îndemînă.

Mai ales că masturbarea durează cît vrei tu să dureze: nu te grăbește nimeni, nu trebuie să termini prea repede pentru ca el a ejaculat prea repede sau pentru ca ea s-a plictisit.

Pentru barbatii care sufera de ejaculare precoce, masturbarea poate fi o modalitate eficienta de a invata sa controleze ejacularea.

Nu ai parte de momente incomode înainte sau în timpul sexului, și nici după aceea – masturbarea este ceva ce se poate întîmpla chiar și cu o persoană pe care o cunoști foarte bine, nu doar cu persoana cu care ai o aventură de o noapte.

Xtoys.ro