motive pentru care femeile in forma fizica au o viata sexuala mai bunaPrin femeile în formă înţelegem acele reprezentante ale sexului frumos care practică un sport sau fac efort fizic constant, fără pauze mari şi de aceea au o masă corporală normală, un tonus muscular şi mental de invidiat.

Concluzia celor care au cercetat performanţele sexuale ale acestor femei este că se bucură de mai multă placere decît femeile care-s fie prea slabe, fie au tendinţa de a acumula kilograme în plus.

 

Motivul este că există o legătură strînsă între un corp sănătos şi foarte activ şi o viaţă sexuală împlinită: activitatea sexuală şi exerciţiile fizice se completează perfect pe mai multe niveluri precum rezistenţa fizică, tonusul psihic şi echilibrul emoţional.

Au o mai bună concentrare

Atunci cînd problemele cotidiene de la slujbă sau de acasă încep să afecteze funcţionarea normală a unei persoane (indiferent de genul sexual) aceasta are tendinţa de a reveni la acele probleme chiar şi în momentele de maximă plăcere a preludiului sau a actului sexual. Totuşi, femeilor care practică un sport li se întîmplă mai rar acest lucru.

Motivul e simplu: exerciţiile fizice realizate constant ajută la crearea unui echilibru stabil între corp şi minte, le ajută să se concentreze mai bine asupra activităţii curente, oricare ar fi ea.

Tocmai pe acest lucru s-au bazat anticii cînd au spus Mens sana in corpore sano (minte sănătoasă în corp sănătos).

Excitarea este mai intensă, iar sensibilitatea este mai mare

Adică femeile se excită mai repede, ajung mai rapid la orgasm, acesta e mai intens decît în cazul altora, iar femeile au mai multe orgasme pe noapte. Pe de altă parte, ţesutul din care e format clitorisul are aproximativ 8 mii de terminaţii nervoase care se extind în zona pelviană, ajungînd inclusiv pe pereţii vaginului. Exerciţiile fizice pun în mişcare muşchii din întreg corpul, angrenînd şi circulaţia sîngelui, iar asta duce la o vascularizare mai bună a corpului. Acest lucru în face mai receptiv la stimulii exteriori precum mîngîierile din timpul preludiului şi al actului sexual.

Apetitul sexual şi rezistenţa la efort au un nivel mai mare

Acest lucru se datorează producţiei crescute de testosteron, un hormon sexual masculin, prezent în cantităţi mai mici şi la femei, responsabil de creşterea masei musculare şi a nivelul libidoului.
Pe de altă parte, în mod obişnuit femeile ajung la orgasm după 12 minute de sex. Cele care nu au o rezistenţă fizică obosesc mai repede, cu mult înainte de cele 12 minute, şi tocmai de aceea de multe ori le este (cel puţin) dificil să ating orgasmul.

Exerciţiile fizice ajută la creşterea rezistenţei la efort, iar femeile au mai multă energie de consumat. În plus, ele își pot controla mai bine mușchii intercostali, aflați în jurul plămînilor și responsabili de respirație, așa că își pot coordona inspirația și expirația cu cea a partenerilor intensificînd plăcerea ambilor.

Femeile în formă se simt mai bine în propria piele

Adică sînt mai sigure de ele și de ceea ce simt și ce pot face, iar o siguranță de sine crescută și o imagine mai bună despre propria persoană contează considerabil în timpul sexului. Acele femei care nu se simt în formă și care-s nemulțumite de propriul corp (ba prea multă celulită, ba colăcei prea groși pe burtică) se simt mai puțin atrăgătoare și sînt mai puțin senzuale decît în mod obișnuit.

Starea psihică bună și lipsa inhibițiilor îmbunătățesc viața sexuală

Exercițiile fizice intense și constante favorizează producția crescută de endorfine (hormonii fericirii) și prezența lor în organism pentru o durată mai lungă de timp, iar acest lucru influențează semnificativ și în bine starea psihică și libidoul. Toată lumea știe cum o zi proastă vă poate distruge orice poftă de a face sex, nu?

Pe de altă parte, lipsa inhibițiilor duce la experimentarea unor poziții și tehnici noi în timpul actului sexual.