628187

Ce are bun monogamia
– Poti face sex si cand te simti grasa, pentru ca stii ca te gaseste oricum dezirabila.
– Poti sa te relaxezi – nu conteaza daca nu ai erectie, ea stie ca uneori se intampla.
– Nu trebuie sa folosesti prezervativ – amandoi ati facut testul SIDA si nu va culcati cu altcineva.
– Puteti sa renuntati la inhibitii – aveti incredere unul in altul si stiti ca n-o sa fiti socotiti ciudati sau perverse daca marturisiti cine stie ce fantezie.
– Stii ca vei avea garantat orgasm – daca v-ati invatat unul pe celalalt ce trebuie sa faceti si stiti pe ce butoane sa apasati.
– Va plac toate genurile de sex, nu numai cel voluptuos. Uneori va place genul romantic si lenes, dar, indiferent de gen, intre voi exista afectiune si intimitate.
– Va zambiti cand va treziti dimineata – in loc sa va intrebati cum ati aterizat acolo.

Ce are mai putin bun.

monogamia argumente pro si contraOamenii se plang in principal de doua lucruri in cea ce priveste monogamia: sexul poate deveni o rutina plicticoasa si elementul de ,,noutate” nu exista. Ultima este nemultumirea numarul unu chiar si in cazul cuplurilor fericite. ,,Il iubesc pe X, dar nu putem recrea sentimentul acela erotic fabulos pe care-l traiesti cu cineva cu care n-ai mai facut-o niciodata.
Jocuri, fantezii puse in pratica, o varietate asa de larga incat ametesti, toate acestea ajuta, indiscutabil. Totusi nu e acelasi lucru cu acel ,,prima oara” cu cineva nou. Iata un aspect profund negativ al monogamiei. Dar daca e singurul inseamna un pret relativ mic de platit pentru toate avantajele oferite de persoana iubita. Spre compensatie, fa sex cu cine doresti – in imaginatie.
Da frau fanteziilor in nestire despre fata de la birou sau prietenul cel mai bun, dar nu transpune in practica fantezia, chiar daca ai putea sa te descurci fara a fi prins(a).
De fiecare data cand esti ispitit(a), fa un exercitiu de imaginatie.

Imagineaza-ti expresia partenerului/partenerei daca ar afla (si faptul uluitor este ca cei mai multi afla!). Gandeste-te cat de ranit(a) ar fi. Adu-ti aminte ca a simtit probabil aceeasi nevoie, dar nu i-a dat curs din respect pentru tine. Ai distrus acea legatura speciala dintre voi si n-ai sa te mai poti uita niciodata in ochii sai. Apoi imagineaza-ti ca partenerul/partenera e atat de ranita(a) incat te paraseste. I-ai frant inima, ai pierdut totul si te simti o otreapa. Merita oare sa platesti astfel momentul acela al experientei unui trup nou? Daca gandindu-te la toate acestea crezi ca a meritat, atunci e cazul sa inchei relatia ACUM. Nu vrei ceva ,,pe de laturi”, ci vrei sa fii independent(a).
Unii terapeuti ai vietii sexual considera ca e normal ca fiecare dintre voi sa aiba intalniri sexuale ,,nepermise” in timp ce sunteti impreuna. Ce nu stii nu te face sa suferi etc. Unii nu sunt de acord cu asta. Am vazut si eu nenumarate intalniri-de-care-n-o-sa-afle distrugand altfel cupluri fericite. In toate cazurile, persoana care calcase stramb considera ca facuse ,,cea mare greseala din viata mea”.