stresul_distruge_viata_sexuala

 

Nu prea ai cum să scapi de stres, ținînd cont de modul complex și foarte rapid în care se schimbă lucrurile în jurul nostru, dar sînt o serie de lucruri pe care le poți face pentru a elimina cel puțin o parte dintre factorii de stres, pentru a te adapta în sensul eliminării efectelor nocive ale acestuia.

Însă, pentru a putea face toate acestea, trebuie să înțelegi modul în care acționează stresul cînd vine vorba de propriul organism, sănătatea acestuia și efectele asupra vieții sexuale.

Stresul schimbă percepția pe care o ai asupra propriei persoane

În general cu cît oamenii sînt mai stresați, cu atît ies în evidență trăsăturile negative (precum grăsimea în exces, ridurile, bătrînețea, oamenii se simt insipizi și plictisitori) reale sau inventate, izolîndu-i de viața socială a restului lumii.

Oamenii devin nemulțumiți de propriul corp și de propria persoană, iar asta se răsfrînge și (mai ales) asupra partenerului și a oamenilor din jur, afectînd negativ relația cu cei apropiați, îndepărtînd pe restul.

Stresul diminuează apetitul sexual influențînd producția de hormoni din organism

Cortizolul este numit și hormon al stresului și este produs în mod natural de organismul uman chiar și atunci cînd te simți bine în pielea ta, motivat într-o direcție sau alta, spre o acțiune sau alta, spre o persoană (un partener) sau altul.

Însă în aceste momente nivelul cortizolului în organism este mic, undeva apropiat de nivelul minim. Atunci cînd nivelul hormonului crește, adică în perioadele foarte stresante, el diminuează sau împiedică secreția altor hormoni, precum cei sexuali, scăzînd drastic apetitul sexual.

Metodele de a scăpa de stres pot fi la fel de rele ca stresul în sine

Una dintre cele mai comune metode prin care oamenii încearcă să scape de stres este prin consumul băuturilor alcoolice în exces, iar asta duce la disfuncții erectile (temporare sau permanente) și partide de sex eșuate.

Însă nu doar bărbații au probleme cînd combină alcoolul în exces cu sexul: plăcerea resimțită de femei în timpul actului sexual scade cu cît ele beau mai mult alcool pe o perioadă mai lungă de timp.

Stresul duce la probleme adesea inutile în relația de cuplu

Cînd oamenii sînt stresați și obosiți (de obicei cele două merg foarte bine împreună) devin irascibili și prost dispuși, ajung să se certe mult mai ușor decît de obicei.

În plus, sub influența stresului ei ajung să-și pun întrebări (și de multe să-și ofere singuri răspunsurile) în legătură cu relațiile pe care le au cu cei din jur – o reacție foarte periculoasă pentru că în acele momente nu gîndesc cu mintea limpede și riscă să strice acele relații.

 

Xtoys.ro