masturbarea: primul pas pentru a deveni sexpertOamenii sunt niste creaturi hazlii. Discuta chicotind despre a inghiti sau nu stii-tu-ce si fac din incercarea esuata a unei noi pozitii sexuale deliciul conversatiilor la petreceri.

In schimb, cand vine vorba despre cel mai inocent si fundamental act sexual, tac la fel de temeinic ca cineva care sufera de o criza de hemoroizi.

Om fi noi generatia cea mai dezinhibata sexual de pana acum, dar masturbarea, mai ales cea feminina este in continuare considerata tabu.

Chestiunea este ca, desi toata lumea o face (iar daca nu, ar trebui), putini recunosc si nimeni nu discuta despre asta. Masturbarea ramane unul dintre putinele subiecte sexuale ce pot aprinde la fata pana si persoana cea mai deschisa la minte. Aceeasi femeie care s-ar masturba intr-o veselie in perioadele cand n-are partener se simte vinovata daca, desi face sex in mod regulat, continua sa se masturbeze. Multi considera inca masturbarea ceva ce se face atunci cand ,,n-ai parte de altceva”,temandu-se ca, daca ,,au ajuns” sa se masturbeze, nu mai sunt suficient de dezirabili sexual pentru ,,treaba pe bune”.

In realitate, cu cat esti mai activ sexual cu atat e mai probabil sa te masturbezi, indiferent daca ai sau nu un partener. Kinsey, cel mai cunoscut sexolog din lume, a descoperit ca oamenii care incep sa se masturbeze devreme duc o viata sexuala mai viguroasa decat ceilalti, pe care o vor continua mult timp dupa ce altii au incheiat-o.

Iata un domeniu in care barbatii sunt in avantaj. Majoritatea femeilor se masturbeaza o data pe saptamana, adesea nefacand-o in mod regulat inainte de 17-18 ani. Majoritatea barbatilor se masturbeaza de cel putin doua ori mai mult si incep pe la 12 sau 13 ani. Dintre femeile care au descoperit bucuriile masturbarii, practic toate ajung la orgasm – 95% (ba unii cercetatori dau o cifra mai mare). Pe de alta parte, daca esti o femeie care nu s-a masturbat niciodata, e foarte probabil, conform statisticilor, sa nu fi avut niciodata orgasm. Un argument zdrobitor in favoarea sexului solo!

Adevarul este ca si fetele cuminti o fac, iar daca n-ai facut-o niciodata si nici nu vrei sa incerci, sa nu ai pretentia de a te bucura vreodata de o viata sexuala implinita. Masturbarea este o metoda sigura (uneori singura) de a descoperi ce te excita sexual, iar daca tu nu stii cum sa te exciti n-ai nici o sansa sa-i spui partenerului cum s-o faca. Putine femei au norocul sa-si inceapa viata sexuala cu un barbat care sa aiba rabdarea si priceperea sa te invete ce trebuie despre propriul corp. In plus, masturbarea face bine. Diminueaza tensiunea, elibereaza inhibitiile, te faci sa te simti independenta si e de milioane de ori mai tare decat numaratul oilor atunci cand nu poti sa adormi!

Te-am convins, dar nu ai habar cum sa procedezi? Din fericire, in urmatoarele articole iti voi oferi informatii practice, explicate pe sleau, despre absolut tot ce ai dorit vreodata sa stii privind actul sexual solo.