lucruri pe care actualul iubit nu trebuie sa le afle despre fostulDoar dacă ai trăit la mănăstire în ultimii ani poţi spune cu o oarecare siguranţă că nu există nici un fost iubit în viaţa ta.

În rest, fiecare dintre om a avut alţi parteneri, cu sau fără implicare emoţionala sau dragoste. Deşi sinceritatea este un element esenţial cînd vine vorba de o relaţie, alături de comunicare, prea multă sinceritate strică cînd vine vorba de detalii referitoare la foştii iubiţi. Aşa că ai grijă să nu spui prea multe despre el pentru a te asigura că nu îl vei îndepărta pe actualul partener.

Vă oferim mai jos o listă cu lucrurile pe care să eviţi să le spui.

Îi merge bine/o duce de minune
Mai sînt momente, deşi cam rare, în care un bărbat este pus în situaţia de a afla (fie întîmplător, fie întrebînd intenţionat) cum o duce fostul iubit al partenerei actuale. Unul dintre lucrurile pe care nu vor să le mai audă despre el este că îi merge bine/o duce de minune, mai ales dacă informaţia vine de la femeia de alături sau/şi situaţia lor nu este tocmai una excelentă. Acest lucru îi poate sugera că ea încă mai ţine legătura cu el, poate chiar constant. Un răspuns bun ar fi” nu mai ţin legătura cu el, trebuie să mă interesez”.

Fostul iubit cîştigă bine
Chiar dacă acest punct nu e la fel de bun ca şi anteriorul (pentru că” îi merge bine” implică o împlinire pe toate planurile, adică atît financiar cît şi sentimental şi că este un om de succes), bărbaţii sînt destul de sensibili cînd vine vorba de banii pe care îi cîştigă. Comparativ cu alţii, cel puţin. Există o anume competiţie, mai mult sau mai puţin conştientă, între bărbaţi în mai multe domenii, inclusiv cîştigurile financiare. Aşa că nu-l pune într-o poziţie de inferioritate faţă de fostul pentru că s-ar putea să-l îndepărtezi, chiar dacă nu va fi spre o altă femei ci în direcţia slujbei sau afacerii lui şi va fi ocupat să facă mai mulţi bani pentru a-ţi dovedi că e mai bun pentru tine.

Mi-a frînt inima
Prea puţine relaţii au un final plăcut, iar partenerii rămîn în continuare buni prieteni, socializînd din cînd în cînd. Statistic vorbind, cele mai multe se termină cu fum şi foc, fulgere şi trăznete şi multe emoţii scăpate de sub control. Chiar dacă actulul partener ştie că ai mai avut pe cineva înainte, chiar dacă are o imagine generală şi de ansamblu a relaţiei respective, nu are nevoie să afle prea multe detalii pentru că altfel s-ar putea să fie neplăcut surprins sau chiar copleşit de bagajul pe care-l aduci în relaţia actuală. Mai mult: bărbaţii au tendinţa să creadă că dacă unei femei i-a fost frîntă inima în urmă cu cîteva luni, ea se mai gîndeşte încă la fostul iubit şi mai are anumite sentimente pentru el… şi nu va fi prea încîntat să aibă alături o femeie care suferă în tăcere după fostul partener.

Toată lumea îl îndrăgea
Referindu-se, evident, la cercul de prieteni, familie, etc. Probabil că o fi fost un tip de treabă, sociabil şi o companie foarte plăcută şi ieşea în evidenţă în public, dar un bărbat nu trebuie să ştie că concurează cu aşa ceva la începutul relaţiei. Mai tîrziu, cînd relaţia va fi mai trainică şi mai solidă şi veţi ajunge să vă cunoaşteţi mai bine, va putea afla mai multe detalii despre relaţiile anterioare.

Fostul m-a adus mai demult aici
Chiar dacă amîndoi te duc în aceeaşi zonă pentru a fi departe de lume, pentru cîteva zile de relaxare în doi, partenerul actual nu are nevoie să ştie că ai mai ajuns acolo cu fostul. Pentru acelaşi scop, sau unul asemănător. Dacă el încearcă să îţi facă o surpriză plăcută, cu mai mult sau mai puţin succes, nu e bine să-i întorci surpriza cu ceva nu tocmai plăcut. E de ajuns să-i spui, eventual, că ai mai fost acolo odată, cîndva, fără să-i oferi detalii.

Era un tip foarte amuzant
Amuzamentul şi a face o femeie să rîdă este una dintre cele mai sigure şi mai rapide metode de a cuceri o femeie. Mulţi bărbaţi au impresia că glumele lor sînt cele mai bune, iar ideea că cineva le poate face pe iubitele lor să rîdă mai bine decît ei nu este prea plăcută.

Fostul mi-a cumpărat asta
După o relaţie de lungă durată rămîi cu nişte cadouri pe care el ţi le-a cumpărat: fie un lănţişor, fie o rochie, un bibelou sau o serie de obiecte practice prin casă. După despărţire ele rămîn ale tale şi ajungi să le foloseşti la comun cu actualul partener. Iar acesta nu trebuie să ştie că fotoliul în care se simte atît de confortabil sau patul în care faceţi sex şi dormiţi au fost cumpărate de fostul iubit, special pentru ceea ce face şi el.

Se bătea des cu alţii
Nici unui bărbat nu îi place să aibă concurenţi în foştii iubiţi, nici din punctul de vedere al emoţiilor pe care femeia le simte pentru ei şi cu atît mai puţin nici din punct de vedere al represaliilor pe care acesta le-ar putea pune în practică după despărţire.

Fostul era bun/prost la pat
Şi nici măcar cînd vine vorba de performanţele sexuale. Mai ales că s-ar putea să se simtă un pic complexat auzind că fostul i-a oferit în fiecare noapte cîteva orgasme multiple.