kamasutra si pozitii sexuale clasice

Kamasutra redă concepţia hindusă veche de zeci de secole şi poate fi asociată cu ceea ce în zilele noastre numim tratat de sexologie.

Totuşi, uneori o poziţie sexuală clasică e tot ce ai nevoie pentru a de bucura de un orgasm de calitate – aşa că nu uita să revii la mişcările de bază şi pune-le în practică împreună cu partenerul / partenera ta pentru a experimenta valuri sporite de plăcere.

 Poziţia pe la spate (doggy style)

Chiar dacă uneori este mult prea folosită, acează clasică poziţie pe la spate îţi oferă plăcere maximă şi satisfacţie garantată indiferent de unghiul de penetrare. Iar senzaţiile vor fi diverse în funcţie de unghiul pe care îl faci (cît de înclinată vrei să stai).

Este o poziţie foarte potrivită pentru sexul matinal sau cînd aveţi chef de joacă şi nu vreţi neaparat să vă priviţi în ochi sau să vă sărutaţi tot timpul.

Dacă vrei să variezi te poţi întinde pe burtă în timp ce partenerul se aşează deasupra ta, iar senzaţiile de plăcere sînt amplificate de corpurile voastre care se ating.

 Poziţia 69

Este poziţia în care oferi şi primeşti plăcere în acelaşi timp. Totuşi, pentru că femeile au nevoie de mai mult timp decît bărbaţii pentru a atinge orgasmul nu ar fi rău ca femeia să-i ceară partenerului să o lubrifieze din timp şi, eventual, să-ţi facă un masaj sau un sex oral înainte de a vă pune în poziţie – astfel ea este încălzită, iar dacă mişcările sînt sincronizate cei doi parteneri pot avea orgasm în acelaşi timp.

 Poziţia misionarului

Deschide-te cît mai mult poţi şi oferă-te cu toată dăruirea pe care o ai la dispoziţie şi lasă-l să te pătrundă energic în poziţia asta, nu degeaba este preferată de majoritatea cuplurilor: unghiul permite senzaţii intense, oferind satisfacţie garantată. Mai ales dacă vrei să vă atingeţi senzual şi să menţineţi contactul vizual.

 Călăreşte-l

Ca să vă sporiţi plăcerea convinge-ţi partenerul să se aşeze pe un scaun fără mînere, aşează-te deasupra lui şi joacă-te aşa cum doreşti, cît mai erotic şi mai senzual posibil. El poate să intervina aşa cum doreşte, cu mişcări a căror viteză se schimbă.

Lasă-te uşor pe spate în timp ce te mişti deasupra lui, sau întoarce-te cu spatele la el şi lasă-l să îţi stimuleze manual clitorisul în timp ce te pătrunde.

Poţi să continui să stai deasupra şi în alte ocazii, cînd sînteţi în pat sau pe oricare suprafaţă plană şi să te întinzi peste el. Aşa îţi poţi transforma partenerul într-o păpuşă sexuală: urcă-te pe el şi mişcă-te în propriul ritm, controlînd unghiul şi adîncimea penetrării.

Este o poziţie în care poţi stimula foarte bine punctul G, iar bărbatul va fi stimulat vizual şi tactil în timpul actului sexual.

 Poziţia lingură

Cu femeia în faţă, iar bărbatul în spatele ei. Mişcarea oferă un alt unghi, foarte interesant pentru ambii parteneri, iar efortul depus este minim. În plus: mîinile bărbatului pot masa sînii şi / sau clitorisul în timp ce penetrarea este benefică pentru stimularea punctului G.

O variantă a poziţiei lingură este realizată prin aplicarea uşoară în faţă: penetrarea este mai intensă, senzaţiile mai plăcute.

 Poziţia „nu pleca”

Este una interesantă: bărbatul stă întins pe spate, iar femeia se află lîngă el, de asemenea întinsă pe o parte, cu capul în partea opusă. Femeia îşi încolăceşte picioarele în jurul coapselor partenerului, iar acesta o penetrează.

Poziţia îi permite femeii să-şi preseze sînii de picioarele lui, sporind plăcerea penetrării. Bărbatul este stimulat vizual, iar poziţia îi permite să mîngîie fesele ei cu mîna sau chiar penetrarea anusului cu degetele.

Poziţia foarfece

Are două variaţii: în prima femeia stă intinsa pe spate, bărbatul îi prinde de glezne picioarele desfăcute ca o pereche de foarfece şi o penetrează. În această poziţie penetrarea este foarte adîncă, iar experienţa este foarte plăcută şi excitantă pentru ambii parteneri cu condiţia să nu se producă cu violenţă. Aşa că luaţi-o încet.

Pentru mai mult confort se poate aşeza o pernă sub fundul femeii, pentru a-l ridica un pic.

A doua variantă implică încrucişarea perpendiculară a picioarelor ambilor parteneri. Amîndoi stau pe o parte, cu feţele îndreptate în direcţii opuse, sprijinindu-se în mîini.

La fel ca şi la prima variantă, penetrarea este adîncă şi poate deveni neplăcută.