invata sa comunici dorintele sexualeCare crezi tu că este secretul unei vieți sexuale reușite? Căutarea plăcerii, stimularea și autostimularea zonelor erogene? Sau comunicarea cît mai eficientă între cei doi parteneri? Excitarea și folosirea jucăriilor sexuale ajută considerabil în atingerea orgasmului, dar ultima varianta implică ceva mai mult: înseamnă a îndrăzni să spui ce gîndești despre sex și ce-ți dorești să faci, înseamnă răbdare și afecțiune, înseamnă curajul de a te comporta cît se poate de direct și tranșant cînd e vorba de acest subiect.

Fiecare persoană trăiește după un anume ritm cotidian: a fost o zi plină și obositoare, iar el nu are chef de sex, deși femeia de alături este foarte dornică, ea este prea preocupată de următoarea zi de lucru sau de examenul ce se apropie pentru a satisface apetitul sexual al iubitului, el ar vrea să se bucure de o partidă scurtă dis de dimineață, dar ea-l grăbește să ajungă la slujbă sau să îi ducă pe copii la școală, iar lista poate continua cu foarte multe exemple.

Ideea este că de foarte multe ori unul dintre parteneri a întîmpinat un refuz categoric, chiar dacă doar momentan, cînd a vrut să facă sex – iar în unele situații s-a simțit dezamăgit sau chiar jignit de acest lucru.

Diferența de ritmuri și nevoi sexuale este ceva normal, la fel și uzura dorinței sexuale și rutina ce se instalează după o anumită perioadă. Uneori ”se bagă pe fir” neînțelegerile și lipsa de comunicare care ajung să strice atmosfera plăcută pe care unul dintre parteneri s-a grăbit să o pregătească, așteptîndu-se la ceva special.

Soluția cea mai bună la evitarea (sau măcar amelioarea) acestor probleme este o bună comunicare în plan sexual – e ceva ce garantează o calitate crescută a sexului o perioadă mai lungă de timp.

Adică folosește mai des ”eu vreau să facem asta” sau ”mă gîndeam să folosim jucăria asta sexuală” ori ”hai să jucăm un rol în timpul preludiului”. Sau orice-ți trece prin cap pentru a te bucura mai bine și mai des de avantajele jucăriilor erotice, ale masajului ca preludiu ori ale spargerii monotoniei în cuplu.

Evită să arunci acuzații sau să faci presiuni asupra celuilalt, sau orice altceva ce ar putea strica comunicarea între voi. Caută o metodă constructivă de comunicare, respectîndu-ți partenerul și căutînd să-l înțelegi cît mai bine ca mod de gîndire și ca ritm de viață.

Ține cont că fiecare persoană are posibilitatea de a se perfecționa întreaga viață, iar asta implică și propria sexualitate. Unii ”se mișcă” ceva mai greu, alții o fac foarte repede – fiecare în ritmul propriu, în funcție de proprile capacități și propriile alegeri.

Pentru o comunicare bună trebuie să-ți cunoști propriul corp, propriile reacții și reacțiile partenerului pentru a ști ce să-i ceri și ce să te aștepți de la el. Dacă doar bănuiești ce vrea s-ar putea mai des să greșești decît să ai dreptate.

 

Xtoys.ro