Mariah-Madysinn-1920x1080-006
Prima impresie pe care o faci are un cuvînt important de spus cînd vine vorbade modul în care se va dezvolta relaţia pe care tocmai o stabiliţi. Sau dacă se va dezvolta ceva: prima impresie îţi poate asigura succesul sau eşecul oricărei întîlniri amoroase.

Uneori ţi se mai oferă şi a doua şansă, mai ales dacă insişti un pic (şi dacă o faci cu cap, nu prosteşte), dar asta nu înseamnă că gesturile şi acţiunile pe care bărbaţii le fac la prima întîlnire pot compromite şansele lor de succes. Cîteva dintre cele mai frecvente greşeli sînt prezentate mai jos.

Folosesc apelative drăgăstoase şi / sau diminutive din prima
Chiar dacă decideţi de comun acord că nu vreţi să vă formalizaţi prea tare, apelativele drăgăstoase şi diminutivele nu-şi au locul: nu vă cunoaşteţi chiar atît de bine (cazurile în care vă reîntîlniţi după o pauză de mai mulţi sau sînteţi foşti prieteni din copilărie sînt rare) pentru aşa ceva. Aşa că nu te apuca să-i spui femeii de alături scumpă, dragă, iepuraş, păpuşă sau orice alte apelative le foloseşti de obicei cu oamenii apropiaţi că sînt şanse foarte mari să nu-ţi meargă.

Mai ales dacă femeia consideră că i-ai uitat numele sau o reduci la un apelativ oarecare chiar de la bun început.

Folosirea telefonului mobil
Intruziunea tehnologiei şi a internetului în viaţa cotidiană şi foarte multe acţiuni de zi cu zi este o tendinţă foarte la modă, care va continua cu siguranţă şi în următorii ani. Totuşi, chiar dacă ai telefonul mobil la tine (fie că e vorba de unul simplu, de la care poţi doar da şi primi apeluri, fie că e un smartphone de ultima generaţie) şi ”te arde” să accesezi internetul, să stai pe facebook ori twitter ori să pui imagini pe instagram, abţine-te să butonezi la el atunci cînd ea e prim preajmă.

Dacă lipseşte cîteva momente poţi să-l iei, dar pune-l deoparte cînd ea se întoarce de la baie sau cu băuturile de la bar. Situaţiile în se impune folosirea telefonului mobil, cum ar fi urgenţele sau chestiile rămase nerezolvate, sînt o excepţie, dar fii cît mai scurt. Femeii nu-i place ca bărbatul să-i acorde mai puţină atenţie decît propriului telefon mobil…

Se uită după alte femei
… sau dupa femeile necunoscute care trec pe alături. Mai ales dacă-s la rîndul lor frumoase, sau mai frumoase decît ea – poate crea un complex de inferioritate sau poate fi un gest de prost gust, iar şansele de a obţine o nouă întîlnire scad considerabil. Atenţia unui bărbat este foarte uşor de distras cînd e vorba de o femeie superbă, iar atunci cînd sînt la prima întîlnire ar trebui să se concentreze mai mult.

Apariţia fostei iubite / partenere / soţii în discuţie
Toată lumea vine cu ”un pachet” de relaţii, fie că e vorba de prieteni / prietene, foşti parteneri sau iubiţi, sau chiar foşti soţi de care s-au despărţit la un moment dat. E un lucru cunoscut de toţi, acceptat, dar nu un subiect de discuţie de la bun început: nu se prea cuvine ca la prima întîlnire să se discute despre fostele iubiri.

Chiar şi atunci cînd ştiţi amîndoi despre cine e vorba. Acest subiect este pentru o altă perioadă, în care ajungeţi să vă cunoaşteţi mai bine şi să vă împărtăşiţi amintirile mai mult sau mai puţin plăcute.

Fac glume acide sau crude
Mulţi bărbaţi le preferă, dar nu toate femeile le acceptă sau sînt deschise la ele. Umorul este foarte relativ, iar cea de alături s-ar putea să nu înghită multe din glumele care te fac să rîzi în hohote, aşa că încearcă să te abţii de la bancurile care ştii că s-ar putea să-ţi facă necazuri (care o pot îndepărta).

Au maniere foarte proaste
Gen scobitul în nas cu degetul, trasul ocazional al unei beşini zgomotoase şi / sau puturoase, rîgîitul zgmotos, plescăitul atunci cînd mănîncă, etc. Sau comportamentul plin de tupeu ori de nesimţire cînd vine vorba de cei din jur.

Nimănui nu-i place să-i fie întreruptă propoziţia sau gîndurile din cauza că nu te poţi abţine să nu zici sau să nu faci ceva, orice. Femeile care se dau în vînt după aşa ceva sînt rare, de-a dreptul excepţii.

Corectarea fiecărei greşeli pe care o face interlocutoarea
Chiar şi atunci cînd nu e vorba de tupeu sau nesimţire, unii bărbaţi sînt atît de perfecţionişti încît au prostul obicei de a corecta orice greşeală a celor din jur, chiar şi a femeilor cu care au o primă întîlnire amoroasă. E vorba de acele persoane care au impresia că ştiu absolut totul, că nu greşesc decît rareori (dacă greşesc vreodată) şi simt nevoia că trebuie să împărtăşească ce ştiu. Dar nu e ceva ce majoritatea femeilor îşi doresc, fie că e vorba de o primă întîlnire sau o relaţie de lungă durată.

Dacă un bărbat o poate face pe femeia de alături să rîdă şi să se simtă bine atunci are şanse mari de a o păstra alături.

Dau dovadă de aroganţă
Încrederea în sine se poate transforma cu uşurinţă în aroganţă dacă nu este controlată aşa cum se cuvine. Un bărbat încrezător în forţele proprii este atrăgător oricărei femei, dar unul arogant nu face decît să-i alunge pe majoritatea oamenilor din jur.

Dau dovadă de lipsă de hotărîre
Adică opusul punctului anterior.

E vorba de două extreme care nu prea plac: bărbaţii care nu iau nici o decizie pe cont propriu şi n-au iniţiativă sînt la fel de puţin plăcuţi ca şi cei aroganţi şi atotştiutori.