fantezii sexuale sau libertatea de a inventa situatii idealeAproape toata lumea are fantezii: barbatii, femeile si (evident) copiii – iar asta din milioane de motive. In lumea imaginatiei nu exista legi. Nimeni nu poate afirma ca avem dreptate sau gresim, ca suntem buni sau rai, perversi, murdari sau revoltatori, deoarece, slava Domnului, nimeni nu ne poate citi gandurile.

Asa ca avem libertatea sa inventam situatii ideale, complect nepractice si de neatins in viata obisnuita.

Nu exista doi oameni care sa aiba exact aceeasi fantezie, insa toate fanteziile au ceva in comun: tentatia de a scapa de ceea ce e acceptat din punct de vedere social.

Fanteziile sunt, la urma urmei, binevenita evadare din stresul vietii de zi cu zi.

In mare parte, fanteziile noastre se invartesc in jurul unor lucruri pe care nu le-am incerca niciodata in viata reala; ba unele chiar ne-ar ingrozi daca s-ar intampla. Cu toate acestea, efectul lor asupra libidoului si vietii noastre sexuale este imens, iar in anumite cazuri am fi incantati sa se materializeze. Cu cat fanteziezi mai mult, cu atat ai un libidou mai puternic, iar motivul e clar: cu cat te gandesti mai mult la sex, cu atat doresti mai tare sa-l practici. Ceea ce transforma fanteziile in cel mai la indemana si cel mai ieftin accesoriu sexual. Mai mult, sunt accesorii facute ,,la comanda”. Putem sa le declansam si sa le indepartam cand dorim, introducand varietate in viata noastra sexuala, fara mizeriile si complicatiile aduse de aventurile reale.
Aduc, de plida, picanteria infidelitatii fara pretul platit de obicei.

Fantezia si masturbarea merg foarte bine impreuna si multi au o fantezie preferata care le garanteaza orgasmul. Studiile arata ca mai bine de 50% dintre oameni au fantezii atunci cand fac dragoste. Sexpertii estimeaza ca proportia reala este si mai mare. Toti cei care au fantezii in timpul actului sexual, au potrivit sondajelor, o viata sexuala mai plina decat ceilalti. Fanteziile noastre nu au neaparat ca subiect alti oameni sau situatii. Adesea ne imaginam cum aratam sau ce ne face partenerul – adica lucruri pe care nu le putem vedea cu propriii ochi.

Oricat ai vrea, n-ai sa gasesti vreun terapeut care sa nu includa fanteziile in reteta sexului pasional.