ce fel de barbati preferea femeile | Sexshop Online xtoys.roAtracţia la prima vedere poate părea foarte neobişnuită, dar şi magică în acelaşi timp, dar este un proces cît se poate de normal şi de logic deopotrivă: este o evaluare foarte rapidă, inconştientă, a mai multor caracteristici pe care le asociem de obicei cu o persoană atractivă.

Atractivitatea asta diferă de la o persoană la alta, în funcţie de plăcere şi de ceea ce caută la cei din jur, dar există anumite puncte comune unor grupuri mari de persoane cu valori mai mari sau mai mici.

 

Aspectul fizic: ele caută bărbaţi puternici, ei vor femei fine

Unele trăsături fizice sînt universal atractive, toată lumea reacționînd la ele, pentru că sînt semnele sănătății de fier (o față simetrică, tonusul muscular al unor mușchi bine reliefați, piele netedă, fără cicatrici sau acnee) și fertilității (maxilarul pătrățos indică testosteron în cantități mari la bărbați, în timp ce buzele bine reliefate indică nivel ridicat de estrogen la femei).

Așa că femeile sînt atrase de bărbații cu ”fețe de adulți”, marcate de bărbie și nas bine reliefate, în timp ce bărbații se dau în vînt după femeile cu trăsături de copil, cu piele fină, nas mic și pomeți înalți.

Mulți consideră că o femeie este mai atractivă cu cît este mai slabă, deși formele generoase a sînilor și fundului sînt vînate la fel ca întotdeauna, iar un bărbat este mai atractiv dacă este înalt. Deși la unele cupluri diferența de înălțime și talie este considerabilă (atracția opușilor funcționează ireproșabil în cazul lor), foarte mulți oameni ajung să aibă relații cu persoane care au o statură și masă corporală similară cu a lor.

Totuși, dincolo de aspectul fizic: mai importantă decît starea partenerului este starea de spirit a fiecăruia. Atunci cînd o persoană este sub influența unor emoții puternice (cum ar fi tristețea, iritabilitatea sau cea de morocănos) receptivitatea ei la semnalele non-verbale sau chiar vorbele celor din jur este ”amorțită” (e foarte neatentă), iar asta împiedică realizarea unei judecăți obiective rapide și își crează mai greu o primă impresie.

Reputaţia și clasa socială

Celei mai mare părți a oamenilor (cu condiția să nu apară o puternică antipatie la prima vedere sau o poveste neplăcută care a avut loc cîndva în trecut) le plac acele persoane pe care cei din jur le găsesc atractive. Se întîmplă ca unele persoane să treacă prin filtrele selecției pe care o face în mod normal orice persoană și atunci apare o atracție firească pentru omul proaspăt întîlnit sau ca anumite grupuri de persoane să fie influențate mai mult de spiritul de grup cu același rezultat.

Reputația este dată de descrierea pe care oamenii o fac unei anumite persoane. Totuși, chiar dacă reputația de om bun sau de succes îl precede, impactul vizual poate să-l catalogheze diferit, depinzînd de starea și prioritățile celui care face evaluarea.

În general oamenii judecă în treacăt stilul fiecăruia și îi plasează pe cei pe care abia îi cunosc într-o clasă socială sau alta, iar atunci cînd tind spre o anumită clasă socială vor avea tendința să admire exponenții acelui grup de persoane. Atunci cînd admiră carcteristicile unei clase sociale aparte oamenii îi vor găsi atrăgători pe aceea care poartă acele caracteristici.

Vocea

În general femeile preferă bărbaţii cu voci grave (joase), iar bărbaţii preferă femeile care au vocea subţire. Fiecare persoană are tendința să caute la celălalt gen sexual un specimen cît mai reprezentativ: un bărbat cu voce puternică are o anumită aură de putere, hotărîre, autoritate și virilitate, în timp ce o femeie cu voce subțire arată că este delicată, fragilă și trebuie protejată.

De ce au succes carismaticii?

Adică acele persoane care atrag ca un magnet mai mulți oameni deodată, adică acele persoane care emană încredere în propria persoană și stimă de sine. În plus, ei au capacitate nativă de a se adapta oricărei situații și dialogului cu orice persoană intră în contact. Adică acele persoane care vorbesc pe limba mulțimii și în același timp pe limba fiecărui individ în parte. Comportamentul firesc, natural și apropiat de a celor din jur e acela care atrage.