importanta actului sexual fara obligatii
De multe ori despărţile după o relaţie sînt dureroase, mai ales dacă este vorba de ceva de lungă durată şi implică, printre altele, divorţ şi / sau copii. Chiar dacă simţi că dezamăgirea şi suferinţa sînt prea mult pentru tine, soluţii există şi în asemenea situaţii: una dintre ele îl reprezintă actul sexual fără obligaţii.

Adică, cu alte cuvinte, aventurile de o noapte.

Persoana poate fi unul dintre prietenii şi cunoştinţele tale, dar poate fi şi o persoană pe care abia ai întîlnit-o.

Unele studii realizate în spaţiul virtual (online) susţin că despărţirile (cu sau fără divorţ), deşi sînt însoţite de o sumedenie de dezamăgiri, reuşesc să uşureze povara şi stresul pe care îl suportă unul sau ambii parteneri dintr-un cuplu. În completare, o parte din aceste studii consideră că femeile care trec printr-o despărţire şi se implică în relaţii în care fac sex fără obligaţii (adică fără a se implica emoţional) reuşesc să treacă mai uşor peste relaţia anterioară şi problemele provocate de aceasta.

Practic, această nouă relaţie fără obligaţii le ajută să-şi recîştige încrederea în propria sexualitate şi senzualitate şi le dă un imbold în direcţia socializării şi a începerii unor relaţii ceva mai serioase. Este ceva benefic pentru o femeie pentru că în multe situaţii relaţiile pot deveni toxice, le fac pe femei nefericite şi, într-o oarecare măsură, le reprimă apetitul sexual natural şi sănătos.

Femeile care au făcut sex fără obligaţii după despărţire au răspuns la o serie de întrebări cu scopul de a completa rezultatele studiilor. S-a constatat că multe foloseau masturbarea, nu doar aventurile de o noapte pentru a-și impulsiona din nou sexualitatea, au început să ceară de la partener tot ce doreau pentru a fi satisfăcute.

Prima reacție e că a doua zi s-au simțit mai bine și că au devenit mai îndrăznețe în pat, adică chestii esențiale pentru dezvoltarea vieții sexuale și a sexualității oricărei persoane. De asemenea, a fost mai ușor de depășit temerile referitoare la aspectul fizic: multe femei își fac constant probleme pentru kilogramele suplimentare sau cum arată în haine mulate pe corp.

Cele mai importante lucruri cînd vine vorba de aventurile de o noapte sînt sinceritatea (în primul rînd față de propria persoană) și experimentarea fără inhibiții. Realizate așa cum trebuie atrag după sine redobîndirea încrederii în propria persoană.

Nu uitați să folosiți prezervativele pentru evitarea sarcinilor nedorite și a bolilor cu transmitere sexuală.