de ce barbatii isi cauta amante desi isi iubesc partenereleMajoritatea bărbaţilor se implică într-o relaţie intenţionînd să rămînă fideli, însă nu întotdeauna se întîmplă acest lucru.

Motivele sînt cît se poate de diverse, de la obişnuinţa şi rutina care apare între cei doi parteneri după o anumită perioadă de timp, de la dorinţa bărbaţilor de a cunoaşte oameni noi, mai ales femei, la instinctul acestora de a fecunda cît mai multe femei.

 

Femeile trec prin etape şi influenţe asemănătoare, dar în general în cazul bărbaţilor dorinţa este mai intensă şi mai greu controlabilă decît la partenerele lor.

Psihologii au alcătuit cîteva etape ale unei relaţii, explicînd tendinţa bărbaţilor de a-şi căuta amante sau aventuri de o noapte.

– Tinerii se implică într-o relație, inclusiv emoțional, crezînd mai mult sau mai puțin în mitul monogamiei. Atunci cînd provin din familii dezbinate din cauza certurilor sau/și neînțelegerilor ei nu-și doresc să fie în aceeași situație – tinerii cred că dacă-și iubesc partenera vor avea o viață sexuală cît se poate de plină și vor fi satisfăcuți.

– La un moment dat, după o perioadă de timp ce variază de la cîteva luni pînă la maxim 2-3 ani, intervine rutina și obișnuința. Cei doi încearcă să-și condimenteze viața sexuală schimbînd locul și poziția actului sexual, apelînd la jucării sexuale sau stimulente. Totuși, în ciuda acestor încercări, intensitatea și frecvența actelor sexuale scade.

– Apare dorința de a face sex cu altcineva, iar aceasta crește din ce în ce mai mult pe măsură ce trece timpul. Totuși, majoritatea bărbaților nu vor să-și părăsească partenerele din cauza acestui lucru: ei vor să-și îndeplinească fanteziile sexuale (cu alte femei) și să-și păstreze în același timp relațiile afective în care s-au implicat deja.

– După o anume perioadă bărbații ajung să-și respingă și să-și îndepărteze oarecum partenerele, dorindu-și sex cu altcineva.

– Ajung la o fază în care trebuie să decidă dacă se desparte de partenera pentru a putea face sex cu altcineva. Adică dacă preferă monogamia sau o relație deschisă din punct de vedere sexual, dacă discută sau nu despre fanteziile erotice care le trec prin minte, dar pe care nu le pot îndeplini cu actuala parteneră.

– În majoritatea cazurilor decizia este infidelitatea, iar prima oară se întîmplă în momentele de slăbiciune: fie este vorba de o beție, fie de o doză masivă de nesiguranță sau de frustări acumulate (sexuale sau emoționale), fie au parte de șansa de a face sex cu altă femeie și pur și simplu, profită de ea. Nu aleg despărțirea pentru că-și iubesc partenerele și nu vor să-și distrugă relația, dar nici nu recunosc aventura pentru că nu vor să fie respinși de acestea.

Așa că aventurile de o noapte sau înșelatul rămîne singura opțiune de a-și păstra relațiie și de a-și satisface fanteziile sexuale – o decizie (aproape) în întregime rațională. Majoritatea bărbaților nu sînt prinși asupra faptului atunci cînd înșeală prima sau a doua oară, ei consideră că răul a fost deja făcut și continuă să-l repete de cîte ori au ocazia.