femeile nu au chef de sexLibidoul variază dintr-o mulțime de motive, variind de la starea de sănătate la stres, oboseală și probleme psihogice, de la starea vremii la sezon și poziția de pe glob. Atunci cînd motivele scăderii apetitului sexual nu țin de starea de sănătate fizică sau psihică (dezechilibrele hormonale pot fi foarte urîte uneori) ele trebuie căutate în altă parte.

Relația dintre cei doi parteneri, de exemplu, poate fluctua pentru a atinge un prag mic în care femeia nu are chef de sex cu partenerul ei curent, iar factorii pot fi de moment sau se pot acumula în timp.

Schimbările prin care trece bărbatul

Ele pot fi schimbări fizice (fie se îngrașă prea mult, fie chelește sau suferă de vreo boală care-l transformă în impotent sau disgrațios, fie nu se spală suficient de des, ajungînd să miroase urît din cauza transpirației și nu numai), fie psihologice (practic, devine un alt om comparativ cu acela de care femeia s-a îndrăgostit, cu comportament urît sau respingător).

Oricare ar fi rezultate, în multe situații el ajunge să o îndepărteze pe femeia de alături.

Dezgustul față de partener

Poate fi declanșat de transformările din paragraful anterior sau de diverse evenimente neplăcute sau traumatizante ale vieții pe care cei doi o duc împreună. Chiar și atunci cînd nu este exprimat prin viu grai, unele femei ajung să-l perceapă după o anumită perioadă a traiului împreună și să urască tocmai lucrurile pe care le-a considerat atrăgătoare la bărbatul de alături.

Mai mult: unele vor ajunge să considere foarte neplăcut felul în care miroase, cum se îmbracă sau cum arată, și nu vor ezita să-și exprime acest lucru cu voce tare.

Plictiseala

Și totuși, nu dezgustul sau neplăcerea sînt cei mai mari inamici ai unei relații: ci plictiseala. Rutina zilnică este ucigașul pasiunii, oricare ar fi ea. Atunci cînd ea se instalează, mai devreme sau mai tîrziu, femeia va avea nevoie de ceva nou, indiferent dacă este vorba de experiențe sexuale sau, pur și simplu, ieșit în oraș la un pic de distracție.

Atunci cînd bărbatul de alături nu le va mai oferi ceva nou și interesant, femeia își va căuta singură acel ceva (cîte un proiect, ceva prieteni noi, niște activități interesante), chiar și dacă asta îneamnă alți bărbați și potențiali parteneri.

Comoditatea

Este unul dintre cele mai des întîlnite motive pentru care libidoul scade drastic. În momentul în care au experimentat deja tot ce era de experimentat, inclusiv în viața sexuală și renunță să mai insiste pentru a-și face partenerul fericit / partenera fericită, relația ajunge să lîncezească.

Nici unul nu-și mai dă interesul să fie totul foarte bine, să trăiască la maxim, mai ales după ce au ajuns la stabilitate și confort psihic și fizic. Și de aceea interesul pentru sex se reduce, însă fără a dispare complet.