zone erogene la barbatiAdică acele zone care-l excită cel mai mult pe bărbat, care-i stîrnesc plăcere foarte intensă. S-ar putea ca primul răspuns care-ţi vine în minte să fie glandul (capătul penisului) sau penisul în întregimea lui, sau poate să te gîndeşti la aparatul sexual (penis şi scrot – ”punga” în care sînt adăpostite testiculele) şi nu ai greşi prea tare: zona este foarte sensibilă şi poţi excita uşor un bărbat stimulîndu-l acolo. Dar nu sînt singurele zone erogene.

Anusul şi zona de la capătul coloanei vertebrale

Dacă atingerea anusului partenerului sau stimularea zonei din jurul acestuia, inclusiv a punctului unde se termină coloana, un pic deasupra feselor, ţi se pare tabu şi este ceva ce n-ar trebui făcut mai gîndeşte-te o dată. Sau chiar de mai multe ori: anusul şi zona din jurul lui este foarte sensibilă. Este unul dintre motivele principale pentru care dildo-urile şi vibratoarele anale (destinate exact acelei zone) au un asemenea succes – partea bună este că pot fi folosite şi la bărbaţi, aşa că poţi oricînd să-ţi iei prin surprindere partenerul folosind aşa ceva.

Perineul este de asemenea foarte sensibil

Este zona dintre baza penisului şi anus, între picioare. Poate fi stimulat uşor, iar mulţi bărbaţi ajung pe culmile plăcerii dacă partenera le masează uşor cu degetul perineul în timpul sexului.

Cel mai mare organ sexual rămîne totuşi pielea

Cel mai mare organ este pielea, are cea mai mare suprafaţă, iar stimularea ei în timpul actului sexual este cît se poate de normală. Procesul de excitare este o metodă naturală prin care organismul acumulează căldură prin intermediul circulaţiei sîngelui. Atingerea pielii stimulează procesul de încălzire şi sporeşte gradul de intimitate, aşa că nu ezitaţi să vă mîngîiaţi în timpul preludiului sau chiar al actului sexual în sine.

Gîtul şi urechile trebuie stimulate

Sensibilitatea lor este mare, la ambele sexe, şi sînt foarte la îndemînă. Terminaţiile nervoase sînt numeroase în jurul gîtului, iar dacă cineva te sărută, te ciupeşte uşor sau te linge pe gît o să simţi foarte bine toate senzaţiile şi o să te bucuri de ele. Jocul cu pavilionul urechii n-ar trebui să se limiteze doar la interiorul ei, ci ar trebui extins la ambele părţi ale urechii – sînt foarte sensibile.

Masajul picioarelor, foarte stimulant

De multe ori femeile evită picioarele partenerilor lpr, iar motivele sînt prea diverse pentru a le trata acum. Dar ar trebui să ştii că masajul picioarelor poate fi foarte senzual şi intim, foarte erotic. Aşa că mai gîndeşte-te la subiect – astfel îl poţi lua prin surprindere foarte plăcut.