cum sa faci impresie in patUnul dintre modurile cele mai simple prin care iti poti da pe spate partenerul/a este sa ii sugerezi o pozitie aparent complicata. Nu numai ca asta arata ca poti avea performante sexuale (la inceput, multi au probleme pana si cu pozitia misionarului), dar poate crea impresia ca esti o persoana foarte sofisticata si cu multa experienta. Retine: am spus ,,aparent” si ca ,,poate crea impresia”.

Unele persoane – mai ales femeile – nu sunt excitate defel de ideea pozitiilor avangardiste, fiind mult mai interesate de ceea ce stie sa faca un barbat cu limba si cu degetele. Asa ca, daca esti barbat, lucreaza mai intai la asta.

Pentru fete, iata un sfat: daca la inceputul relatiei luati initiativa de a adopta o anumita pozitie dar partenerul nu are prea multa incredere in el insusi, tineti cont ca riscati sa il speriati. Desigur, barbatii siguri pe ei vor fi incantati, dar mai bine sa fiti prudente. Daca vreti sa jucati pe un teren solid, incepeti prin a va misca putin pentru a modifica, subtil, pozitia pe care a ales-o.

,,Penetratia profunda” presupune, pur si simplu ca, pornind de la pozitia misionarului, sa ridicati picioarele pentru a le sprijini pe umerii partenerului. Daca iti ridici fesele, a invitatie, cand alege o pozitie pe la spate, vei parea, in egala masura, activa si implicata, fara sa-l intimidezi. Adaug ca nu-mi face placere sa previn femeile asupra riscului de a-si manifesta prea repede ,,initiativa” sexual caci, desi s-au facut progrese in materie de egalitate, in pat ele nu prea se observa.

Altceva trebuie retinut daca se doreste impresionarea partenerului printr-o anumita pozitie. Pozita trebuie sa para dificila, dar in realitate sa nu fie. Una e sa-ti manipulezi cu blandete partenerul pentru a adopta o pozitie excitanta, dar si confortabila, alta e sa-l pui sa se contorsioneze intr-o pozitie incomoda si deloc magulitoare, din care e imposibil sa marchezi vreun punct.
Pozitia aleasa trebuie sa corespunda stadiului relatiei si sa reflecte faptul ca va simtiti bine impreuna. Dintre toate pozitiile, in niciun caz nu te sfatuiesc sa alegi, de exemplu ,,pe la spate” sau ,,femeia deasupra” daca nu esti 100% sigur ca partenera nu are rezerve fata de trupul ei. De altfel, pentru ca aproape toate femeile au rezerve fata de trupul lor, te sfatuiesc mai degraba sa astepti o zi in care ea se simte supla sau in care a baut vreo doua pahare cu vin. Cand exista indoieli, folositi tehnicile traditionale si construiti in jurul lor.

Chiar daca putem vorbi despre mii de variante, in realitate exista doar cinci pozitii pentru penetrare. Bineinteles ca exista o multime de variatii de la original, care vor face impresie si sunt usor de pus in practica.