cum afecteaza activitatea sexuala sanatateaActivitatea sexuală este benefică sănătății, deși există unele restricții cînd vine vorba de anumite boli sau stări fiziologice care impun o pauză temporară, și ar trebui făcut sex în mod constant. Totuși, cam cît de des ar trebui să îl faci pentru a-ți menține sănătatea fizică la nivel optim?

Atunci cînd nu faci sex deloc

… apare o tensiune sexuală, generată de nesatisfacerea nevoilor pe care le are fiecare om. Ca și consecință crește tensiunea musculară, iar lipsa activităților fizice (practicarea unui sport, alergarea, mersul cu bicicleta) duce la scăderea tonusului muscular. În plus, lipsa sexului este asociată cu creșterea tensiunii arteriale, iar dacă acest lucru este însoțit de un dezechilibru hormonal vei simți oscilații emoționale și psihice puternice. Adică vei trece prin schimbări bruște și intense a stării de spirit și prin episoade de depresie.

Cu toate acestea, lipsa activității sexuale pentru o perioadă mai lungă nu reprezintă un pericol pentru sănătate, însă aceste schimbări mici și dispersate se pot acumula și transforma într-o cascadă care în timp te poate destabiliza emoțional, psihic sau chiar fizic. Două soluții eficiente la aceste probleme le reprezintă exercițiile fizice constante și intense și masturbarea (folosind jucăriile sexuale și nu numai).

Atunci cînd faci sex între 1 și 3 ori pe lună

În asemenea situație organismul produce o anumită cantitate de hormoni sexuali echilibrînd într-o anumită măsură tensiunea interioară, are o oarecare eliberare psihică și emoțională, chiar și musculară. Poate fi foarte plăcut, iar senzația de ușurare este de multe ori copleșitoare, Însă nu este suficient pentru a beneficia de avantajele unei vieți sexuale active asupra stării de sănătate.

Atunci cînd faci sex între 4 și 9 ori pe lună

Adică de cel puțin o dată pe săptămînă, ceea ce se apropie de un ritm acceptabil, iar efectele se observă în timp: un sistem imunitar mai bun, suferă mai rar de hipertensiune arterială (adică valori mai mari a tensiunii), se eliberează de tensiunile emoționale, psihologice și fiziologice care se adună în această perioadă.

Atunci cînd faci sex între 10 și 14 ori pe lună

Adică o medie de 3 acte sexuale pe săptămînă, ceea ce duce de obicei, la o stare de mulțumire și de încredere în propria persoană, iar asta le afectează în bine comportamentul, rezistența la stres, modul optimist în care abordează lucrurile, le întărește sistemul imunitar, le echilibrează sistemul hormonal și ajung să doarmă mai bine.

Mai multă odihnă înseamnă o ”încărcare a bateriilor” mai eficientă, iar asta duce la o stare de sănătate mai bună.

Atunci cînd faci sex mai mult de 3 partide de sex pe săptămînă

Pentru unii asta reprezintă un ideal, cu condiția să aibă suficientă energie ca să o țină așa săptămînă de săptămînă, pentru o perioadă mai lungă, și să lucreze eficient și în restul timpului. În mod normal somnul este liniștit, sistemul imunitar e mai bun, rezistența la durere e mai mare, iar stresul mai mic, tensiunea arterială la un nivel normal și tonusul muscular bun.

Culoarea și activitatea sexuală

Știai că culorile în care îți zugrăvești dormitorul (sau încăperea în care faci de obicei sex) sau ale lenjeriei de pat afectează calitatea și frecvența actelor sexuale? Un studiu recent susține că cei care au mult mov în cameră au parte de cele mai multe și mai pasionale partide de sex, urmați de cei cu lenjerii roșii.

Cele mai puțin incitante culori sînt gri, bej și verde. Au fost analizate răspunsurile oferite de 2000 de adulți.