crezi ca femeile se indragostesc mai des ca barbatiiCu siguranță trebuie să cunoașteți pe cineva (fie dintre prieteni, fie dintre cunoștințe) care se îndrăgostește destul de des, trecînd de la un potențial partener la altul fără să rămînă atașat de cel actual prea multă vreme. Ei bine, în cadrul unui studiu realizat online și publicat în cartea The Normal Bar (scrisă de antreprenorul Chrisanna Northrupp în colaborare cu academicianul Pepper Schwartz, sociolog la Universitatea din Washington, şi profesorul James Schwartz, directorul Centrului de cercetare în ştiinţe sociale din cadrul Universităţii George Mason din Virginia) au fost incluse 10 mii de persoane din toată lumea cu privire la percepţiile lor despre dragoste şi relaţii.

Scopul cărții era de a desfiinţa miturile din jurul sexualităţii şi a relaţiilor şi de a-i ajuta pe oameni în descoperirea şi rezolvarea problemelor din propriile relaţii.

Sondajul conţine 1.300 de întrebări care ating diverse subiecte, inclusiv cel al sexualității și obiceiurilor sexuale, dar şi cele mai atrăgătoare trăsături fizice și caracteristici de personalitate pe care ar trebui să le aibă la un potenţial partener. Studiul a scos în evidenţă un lucru care i-a uimit inclusiv pe specialişti: 48% dintre bărbaţi se îndrăgostesc la prima vedere, în timp ce numai 28% dintre femei susţin că fac asta.

Mai mult: doar 74% dintre participanţi sînt cu adevărat fericiţi în relaţie, în timp ce 66% consideră că partenerul lor le este suflet pereche. Foarte multe persoane care au participat la studiu nu consideră că sexul fără legături emoţionale în afara relaţiei ca fiind o aventură. Doar 15% dintre participanți au recunoscut că au avut o aventură, însă procentul a crescut semnificativ cînd au fost rugaţi să răspundă dacă au făcut sex cu altcineva în afară de partenerul cu care erau implicați la momentul respectiv: 33% dintre bărbaţi şi 19% dintre femei. Studiul arată că cel mai frecvent motiv de despărțire este lipsa de comunicare.

Un alt studiu (realizat tot online de un website de jocuri de noroc în scopuri caritabile) sugerează că romantismul ar fi pe cale de dispariţie, oamenii fiind de două ori mai predispuşi la a alege banii în locul dragostei: de două ori mai mulţi britanici ar opta pentru 1 miliard de dolari în defavoarea găsirii iubirii adevărate, bărbaţii fiind cei mai orientaţi spre cîştig.