partida de sexFie că este o relaţie de lungă durată, una temporară (o aventură de o vară) sau o aventură de o noapte, atunci cînd vine vorba de o partida de sex lucrurile nu se schimbă prea mult: lumea vrea să se simtă bine, să fie totul perfect, să se finalizeze cu orgasm, etc.

Însă pentru asta e nevoie de o atitudine anume sau chiar de nişte mici sacrificii dacă vrei ca totul să fie bine la final, ca partenerul / partenera să te dorească în continuare, mai mult decît pînă în acel moment, pentru a impresiona persoana de alături cu performanţele tale sexuale.

Să dai tot ce poţi tu mai bun în timpul actului sexual este un lucru, să accepţi anumite mici sacrificii este un lucru niţel diferit:

Despre mimatul orgasmului se spune că este o practică destul de comună printre femei, mai ales dacă (pentru moment) nu sînt capabile să-l atingă, dar vor ca măcar partnerul să se simtă bine. Şi unii bărbaţi pot să o facă, dar este ceva mai dificil, luînd în considerare că ejacularea este suficient de evidentă pentru a nu putea fi observată.

De cele mai multe ori incapacitatea de a atinge orgasmul este corelat cu anumite probleme medicale sau fiziologice, dar şi cu stresul şi incapacitatea de a se relaxa suficient de mult pentru a ajunge în starea acea.

Fiecare persoană, indiferent de genul sexual, poate ajunge în timpul unei partide într-o poziţie sexuală pe care nu o agreează sau în care nu se simte inconfortabil (cu corpul contorsionat, punînd presiune pe o zonă sau alta ori chiar pe organele sexuale). Cu toate aceste, mulţi nu comentează pentru că preferă să sufere un pic pentru a-şi face partenerul sau partenera să se simtă cît mai bine şi, eventual, pentru a-şi îndeplini anumite fantezii.

Tot la acest capitol, al îndeplinirii fanteziilor, unele cupluri joacă nişte roluri sau îşi filmează actul sexual. Dacă eşti ferm împotriva acestor lucruri (în general, indiferent de circumstanţe sau pentru că încă nu ai încredere deplină în persoana de alături) ar trebui să refuzi, dar unii oameni acceptă pentru că pun plăcerea partenerului / partenerei în primul rînd.

În plus, dacă joci nişte roluri mai elimini monotonia care se instalează după o perioadă, iar dacă înregistraţi actul sexual veţi avea motive de discutat despre asta mai tîrziu ori după o perioadă oarecare de timp (lucru valabil mai ales într-o relaţie de lungă durată).