ai probleme cu erectiaEvident, este vorba de ce trebuie să faci pentru a-ţi rezolva această problemă foarte neplăcută prin care trec unii bărbaţi. Uneori este o problemă medicală (boli precum cele legate de circulaţia sanguină sau inimă sau diabetul pot influenţa negativ erecţia), alteori e vorba de stres, rutina zilnică sau probleme în relaţie.

Indiferent de sursa problemei, se pot lua anumite măsuri pentru a o reduce sau chiar pentru a o elimina complet. Însă rolul şi atitudinea partenerei sînt foarte importante în acest proces: în cel mai bun caz poate să facă ceva concret, în cel mai rău caz îşi poate susţine partenerul spre vindecare.

Analizează situaţia la rece

Pentru a găsi cauzele probleme. În cele mai multe situaţii sînt cauze medicale, adică fiziologice (vreo boală sau afecţiune ori tratamentele medicamentoase pe care le urmezi) sau psihologice (stres sau uzură mentală), dar nici problemele din relaţie nu sînt excluse. De obicei impotenţa temporară (adică cea care se întîmplă ocazional, probleme care vin şi trec după o anumită perioadă – cîteva ore sau cîteva zile) au cauze psihologice.

Cere sfatul unui medic specialist

Este valabil mai atunci cînd ai eliminat deja toate motivele la care te-ai gîndit şi încă nu ai aflat de ce eşti impotent. Dar chiar şi atunci cînd nu eşti tocmai sigur şi oscilezi între două sau mai multe motive tot ar trebui să îţi faci nişte analize – nu strică niciodată să ştii dacă ai probleme, s-ar putea să elimini astfel o parte dintre variante ori să confirmi ceea ce bănuiai.

Dacă nici medicul specialist nu-ţi poate găsi problema te va trimite la un psihiatru.

Acordă-ţi timp

Unele probleme trec de la sine, odată cu cauza care le-a provocat. Dacă eşti stresat odihneşte-te, relaxează-te, mănîncă sănătos, fă mult sport, iar după un timp o să vezi că-ţi revin în forţă apetitul sexual şi erecţia. Iar dacă iei medicamente care îţi afectează erecţia termină tratamentul (la final, nu cînd vrei tu!) şi apoi bucură-te de sex.

Pentru toate astea, însă, ai nevoie de ajutorul şi de înţelegerea partenerei, dar şi de multă răbdare din partea amîndurora. Suportul ei te poate face să treci mai uşor peste toate aceste probleme.

De remarcat un lucru important: caută să vezi dacă ai erecţie atunci cînd te masturbezi. Dacă răspunsul este afirmativ înseamnă că problema este psihologică, nu fiziologică.