ce accepta femeile intr-o relatieNu de puține ori femeile preferă să rămînă într-o relație chiar dacă nu sînt în întregime satisfăcute de anumite aspecte ale acesteia, sau chiar dacă partenerul le abuzează mai mult sau mai puțin ocazional. Motivele sînt numeroase: de la teama de a fi părăsite și de a se descurca singure pînă la teama pentru copii, de la frica de a pierde persoana iubită și frica de singurătate.

Atunci cînd educația sexuală lasă de dorit oamenii au tendința de a-și oferi o libertate sexuală limitată, mulțumindu-se cu sexul ca datorie, în vederea reproducerii, și cu o fărîmă de plăcere comparată cu cea pe care ar putea-o obține în alte condiții.

Practic, unele obiceiuri sexuale sînt respinse din start sau, eventual, acceptate cu foarte mare greutate, după insistențe îndelungate ale celui de alături. Sexul anal și cel oral sînt doar două dintre cele mai comune practici sexuale refuzate, dar lista poate continua, iar anumite situații duc la maltratare sexuală ocazională sau repetată a unuia dintre parteneri.

Uneori femeile acceptă aceste practici sexuale neplăcute sau abuzuri tocmai pentru a-și salva relația, și nu sînt singurele compromisuri pe care le fac în viață – sînt femeile supuse, care au fost educate special în acest spirit de a-și mulțumi bărbatul în defavoarea propriei plăceri și vieți împlinite.

Groaza de singurătate și teama de a-și vedea partenerul în patul și viața altei femei le poate face pe unele femei să accepte lucruri pe care nu le-ar face în mob obișnuit. A-și refuza partenerul înseamnă asumarea riscului ruperii relației.

Plăcerea sexuală a femeii este diferită de cea a bărbatului, dar nu în mod fundamental, iar armonizarea actului sexual ține de dorința de a face plăcere celuilalt și de reciprocitatea acestei acțiuni. Iar negocierea, nu neaparat verbală și nu neaparat realizată în timpul preludiului, este cea mai eficientă formă de a obține așa ceva – de cele mai multe ori începe jocul ce duce la preludiu și sex, uneori ea are loc de-a lungul unei întregi relații.

Dincolo de ceea ce este reciproc acceptat inițial este greu de trecut, dar se poate face, iar cuplul ajunge să își construiască întreaga viață sexuală și emoțională în jurul unui anume ritual.

Descoperirea unei dorințe noi sau a unei experiențe inedite poate îmbogăți viața sexuală și emoțională, însă impunerea acestei noutăți poate pune în pericol întreaga relație.

 

Xtoys.ro