Orice relaţie, indiferent dacă este de afaceri, prietenie, dragoste sau sexuală are suişuri şi coborîşuri – chestiile astea sînt inevitabile cînd vine vorba de relaţiile între oameni, indiferent dacă este vorba de două sau mai multe persoane. Comunicarea celor implicaţi este vitală pentru o relaţie desăvîrşită, chiar şi atunci cînd vine vorba despre viaţa sexuală. În plus, ei trebuie să aibă o imagine bună despre sine şi să fie autonomi, mărind astfel nivelul satisfactiei.

sex perfect, viata sexuala, compatibilitate sexuala,

Concluzia este că modul în care oamenii interacţionează, abilitatea lor de a-i asculta pe ceilalţi şi de a analiza împreună perspectivele pot influenţa o relaţie, dar şi viaţa sexuală într-un cuplu.

Luaţi în calcul lucrurile banale, care contează

Este normal să o persoană să-şi dorească ca partenerul sau partenera să-i fie cel mai bun prieten şi iubit, să o înţeleagă atunci cînd are nevoie şi să o accepte aşa cum este, să o sprijine în acţiunile sale, să rîdă la glumele sale, etc. Atunci cînd unul dintre aceste lucruri nu se întîmplă se poate trece cu vederea, dar atunci cînd mai multe aspecte (printre cele enumerate şi nu numai) nu se regăsesc într-o relaţie se spune de obicei că cele două persoane „nu au nimic în comun”.

Ce puteţi să faceţi pentru a vă împăca şi mai bine

Înţelege că partenerul tău este diferit şi încearcă să accepţi diferenţele, caută să-l cunoşti cît mai bine – aşa că iniţiază un dialog de cîte ori se oferă ocazia;

Pune accent pe lucrurile pozitive ale acestuia, pe calităţile pe care le are pentru a compensa defectele;

Respectă-l;

Fii atent la nevoile şi emoţiile lui, încearcă să i le susţii pe cele care vă sînt utile vouă şi ajută-l să se dezvolte;

Construieşte-ţi şi dezvoltă-ţi mereu relaţia, ceva care să dea sens vieţii de cuplu.