cadouri oferite de barbati si semnificatiile lorPerioada de început a unei relaţii este una de tatonare, în care ambii parteneri încearcă să afle mai multe unul despre celălalt şi pierd suficient timp analizînd fiecare acţiune încercînd să ghicească motivele ei, sau mesajele ascunse din spatele gesturilor celuilalt. El poartă cămăşi sau tricouri de o anumită culoare, a ieşit la bere sau fotbal cu prietenii, sau prin baruri. Ce-a făcut acolo? Ce semnificaţie au culorile preferate cînd vine vorba de vestimentaţie? După ce aţi vorbit cîteva zile consecutive el / ea n-a mai sunat şi n-a mai dat nici un semn. Chiar e ocupat cu treburile obişnuite sau, pur şi simplu, şi-a pierdut interesul? El i-a cumpărat iubitei un parfum.

Este un cadou ales la întîmplare, ceva ce consideră că ar putea să-i placă, sau nu e deloc încîntat de parfumul ei obişnuit.

Iar lista poate continua aproape la nesfîrşit pentru că, chiar dacă el / ea apreciază gesturile frumoase şi cadourile, ajunge să se întrebe ce anume motivează acele alegeri.

 

El îi oferă cadou un buchet de flori

 

Este un cadou care nu dă greş. Evident, depinde şi de genul de flori (şi de alergiile la polen de care suferă mulţi oameni): multe femei de pe la noi asociază garoafele cu florile ieftine pe care le ofereau pe vremuri profesoarelor, însă un buchet imens de aşa ceva poate întrece un fir de trandafir roşu.

Totuşi, ce înseamnă acest gest, de a oferi flori partenerei? El depinde de ocazia cu care este oferit cadoul: de exemplu, un bărbat care oferă cîte o floare la fiecare întîlnire este nerăbdător să facă sex cu ea, în timp ce bărbatul care oferă mereu flori (şi doar atît) partenerei de ziua ei sau la aniversări poate fi complet lipsit de creativitate şi / sau de bani.

Pe de altă parte, bărbaţii care aduc acasă cîte o floare sau un buchet de flori, ocazional, cînd îşi mai aduc aminte dar fără a marca vreun moment special, sînt atenţi şi iubitori cu partenerele lor. În asemenea situaţii florile reprezintă un gest simplu prin care ei le arată s-au gîndit cu drag la ele.

 

Bomboane sau ciocolată ca şi cadou

 

Atunci cînd bomboanele şi / sau ciocolata sînt oferite de ziua îndrăgostiţilor, de Dragobete sau pe la aniversări atunci e clar că bărbatul vrea doar să scape de obligaţie, sau că n-a avut prea mulţi bani la dispoziţie (deşi un costum sexi sau nişte bikini comestibili nu-s scumpi deloc) sau n-a ştiu ce să cumpere, aşa că a intrat în primul magazin care i-a fost în drum şi a luat ce-a găsit pe acolo. Ceva dulce, bomboane sau ciocolată.

Însă acest lucru poate însemna şi altceva: că bărbaților le plac aşa cum sînt, chiar şi dacă au cîteva kilograme în plus, că le consideră sexi şi atrăgătoare şi că nu au nimic împotrivă dacă consumă ceva dulce şi bun.

 

Bijuterii, cadouri la ocazii speciale

 

Înseamnă nu doar că bărbații au bani să investească în relație, dar și că sînt cu adevărat implicați în această relație. Indiferent dacă-s cadouri la ocazii speciale sau doar din întîmplare, o bijuterie arată un angajament puternic.

 

Cărțile nu se perimează niciodată

 

Ele vor reprezenta un cadou bun mereu, indiferent de vîrsta partenerului sau a obiectului schimbat între ei. În mod normal (adică atunci cînd nu implică o carte de bucate sau o carte tehnică dintr-un anume domeniu cu care nici unul dintre ei n-are legătură), un asemenea cadou din partea unui bărbat spune multe despre acesta: arată că e interesat de lectură și de literatură, dar și de cunoaștere în general și că-și dorește ca partenera lui să fie interesată la rîndul ei de aceste lucruri.

Iar atunci cînd amîndoi împărtășesc aceleași pasiuni pentru literatură și operele de artă în general interesul e cu atît mai mare.

 

Obiecte casnice ca și cadouri

 

Ai primit un aparat de prăjit pîine, niște tigăi sau un blender de la iubitul tău? Atunci cînd acest lucru se întîmplă după mulți ani de relație și de trăit împreună gestul indică că vrea să-ți ușureze munca în bucătărie, însă atunci cînd relația este încă proaspătă (mai puțin de un an) și se prezintă cu așa ceva atunci situația este cam suspectă.

Sau cel puțin suspectă, depinde cum vrei să o iei. Oricum, ar trebui să începi să-l iei la întrebări despre motivele sale și să nu-l slăbești pînă nu spune tot.

 

Lenjeria intimă e de fapt un cadou pentru amîndoi

 

Mai ales dacă este vorba de lenjerie intimă erotică și sexi, sau chiar comestibilă. Atunci cand un bărbat oferă așa ceva cadou își dorește (sau, cel puțin, speră) ca partenera să-l folosească înainte de momentele fierbinți ale relației lor în care amîndoi sînt fericiți.

Cu toate că în cele mai multe situații gusturile și cunoștințele bărbaților cînd vine vorba de așa ceva lasă foarte mult de dorit și, de aceea, cadoul arată lipsa de creativitate și interesul sexual exprimat într-un mod neexplicit.

 

Un obiect lucrat manual este mereu unic și un cadou excelent

 

Mai ales atunci cînd este realizat excelent, arată bine (sau e chiar frumos) și e ceva de calitate. Asta înseamnă că a vrut cu adevărat să facă impresie bună și că s-a interesat de modul în care a fost realizat obiectul, de calitățile lui, și vrea să-i ofere partenerei ceva unic.