avantajele si dezavantajele sexului anal

Aţi practicat pînă acum sexul anal? Nu? Atunci aţi pierdut posibilitatea de a obţine orgasme un pic diferite de cele cu care v-aţi obişnuit pînă acum, dar nu mai puţin plăcute ca orgasmele pe care le cunoaşteţi prin intermediul sexului obişnuit (vaginal).

Chiar dacă nu este atît de practicat precum sexul obişnuit, sexul anal este considerat de mulţi ca fiind metoda prin care se obţine cea mai mare plăcere. Motivul este simplu: datorită numărului mare de terminaţiilor nervoase la nivelul anusului (însoţite şi de o vascularizare importantă) plăcerea poate fi intensă.

Primul şi cel mai important  este că poate aduce o noutate şi o îmbunătăţire a vieţii sexuale a unui cuplu. În timp un cuplu poate ajunge la rutină, făcînd mereu aceleaşi lucruri şi cam în acelaşi mod, fără nici o schimbare importantă. De aceea sexul anal sparge monotonia şi poate duce la o cunoaştere mai bună a propriei persoane.

Alt avantaj este riscul foarte mic al unei sarcini nedorite. Puteţi obţine aşa ceva doar în cazul unui (eventual) accident sau dacă sînteţi extrem de neatenţi.

Pe de altă parte, stimularea anală poate avea ca rezultat orgasmul. In cazul homosexualilor orgasmul este un rezultat al stimulării prostatei. Cei care ajung la orgasm numai prin stimulare anală sînt destul de puţini, cei mai mulţi obţin plăcere doar prin penetrare.

Dezavantajele sexului anal diferă în funcţie de tehnicile de stimulare anală. Riscul de sarcini nedorite este exclus, indiferent de tehnica folosită. Dar bolile cu transmitere sexuala se pot transmite prin sex anal atunci cind exista penetrare dacă nu se foloseşte prezervativul.

Indiferent de tehnica folosită, introducerea unei jucarii anale sau organ (penis, deget sau limbă), cu sau fără lubrifierea anala pe care ar trebui să o faceţi, poate produce infecţii sau răni. Analingusul (stimularea anusului cu limba) este considerat una dintre cele mai periculoase tehnici din cauza bacteriilor care se afla in rect. Cel care practică analingus se poate infecta usor, limba si cavitatea bucală fiind o cale sigură de transmitere a bacteriilor in organism.

De asemenea, înaintea sexului anal este bine de făcut o clismă totală sau este recomandată folosirea unui irigator pentru curăţarea a anusului. Dacă acesta nu este curat există pericolul ca ambii parteneri să se murdărească cu fecale.

Ca şi concluzie este bine de ştiut că există două inele musculare care înconjoară deschiderea anusului, fiecare dintre ele funcţionînd independent. Ele se numesc sfinctere, se află la jumătate de cm în interiorul anusului şi sînt despărţite de o zonă de un sfert de centimetru.

Sfincterul extern este controlat de sistemul central nervos (creier), iar cel intern este controlat de partea involuntară a sistemului nervos şi este cel care provoacă starea de anxietate şi durere în timpul contactului sexual anal. Să ţineţi considerare de acest lucru cînd vine vorba de sexul anal.

 

Xtoys.ro