act sexual solutia anti-imbatrinire

Cercetătorii britanici au realizat un studiu pe cîteva mii de bărbaţi şi femei cu o viaţă sexuală activă şi au constatat că aceşti oameni arătau cu pînă la 7 ani mai tineri decît vîrsta lor biologică. Nu este vorba de o întinerire fiziologică, pentru că acest lucru nu este natural, ci de menţinerea sau refacerea unui aspect tineresc, altul decît persoanele de aceeaşi vîrstă. Tocmai de aceea se poate considera că rapoartele sexuale pot fi considerate un adevărat aspect de tinereţe.

Totuşi, cîte partide de sex pe săptămînă te menţin tînăr şi sănătos?

 actul sexual poate fi solutia impotriva imbatranirii50% dintre participanţii la studiu au declarat că fac sex de 3 ori pe săptămînă, nu doar de două ori, ca majoritatea cuplurilor.

Explicaţia oferită de cercetători?

Hormonii (mai ales endorfinele) eliberate de organism în timpul actului sexual reprezintă un factor crucial în conservarea tinereţii. În plus, tot endorfinele acţionează ca un calmant natural, reducînd anxietatea.

Nici efortul fizic intens depus în timpul unei relaţii intime nu este de neglijat, este considerat ca oricare alt exerciţiu fizic, cu mari beneficii pentru inimă, sistemul circulator şi muscular.

Aspectul întinerit al pielii feţei este rezultatul hormonilor de creştere care sînt activaţi în timpul actului sexual şi care păstrează piele elastică, reducînd ridurile.

În plus, actul sexual este o bună metodă prin care poţi să ţii bolile la distanţă. Sedentarismul este unul dintre cei mai importanţi factori de risc atunci cînd vine vorba de afecţiuni cardiovasculare, aşa că se poate considera că ai un risc crescut de infarct dacă nu faci mişcare, în ciuda dietei sănătoase şi echilibrate.

În acest sens există o serie de exerciţii fizice care ajută, atît pentru bărbaţi cît şi pentru femei.

Actul sexual pare a fi soluţia pentru a-ţi păstra prostata sănătoasă. La vîrste curpinse între 20 şi 30 de ani bărbaţii pot reduce cu pînă la 30% şansele de cancer la prostată dacă ejaculează mai mult de 5 ori pe săptămînă.

Dar şi cei mai vîrstnici pot beneficia de pe urma partidelor dese deoarece peste 20 de orgasme pe lună sînt asociate cu un risc mult mai scăzut de cancer la prostată.